Han syns mer och mer i morgonsoffor och sportsändningar i TV4. Per Skoglund, 34, fick på lördagen Remy Nilsons Pris under sin sista arbetsdag som intervjuare i Solvallas vinnarcirkel.

– Men jag fortsätter med trav i tv – travet är ju mitt liv.

Efter tolv år på landets största travbana – varav tio som intervjuare – pensionerade Per Skoglund sig själv på lördagen. Tolv år fick räcka. Nya uppgifter väntar som reporter i TV4, kanalen där han även jobbat en del som programledare i Nyhetsmorgon.

– Men det är klart att jag kommer att sakna allt det här med Solvalla. Tänk allt man fått vara med om – jag hade inte varit den jag är i dag utan jobbet i vinnarcirkeln. Närmast ska jag göra mästerskap på TV4 och en del andra uppdrag. Jobbet på Solvalla hade bara blivit lidande om jag fortsatt, säger Per Skoglund.

Sju hästar i Bålsta
Det blir bland annat friidrott och skidor för reporter Skoglund framöver.

– Men jag släpper inte trav-tv. Trav är ju mitt liv och det blir mestadels jobb onsdagar och lördagar, säger Per Skoglund, verksam som travamatör på fritiden med sju hästar att ta hand tillsammans med hustrun Paula Ahlström i Bålsta utanför Stockholm.

ATG:s förre vd Remy Nilson delade på lördagen ut sitt eget pris till Per Skoglund – ett stipendium på 15 000 kronorvikt för folk i hästsporten som vågar vara nyskapande och gå sina egna vägar. Motiveringen var personligt skriven: ”För ditt hjärta, din insikt, ditt genuina och fängslande berättarsätt”.

Mikael Wikner, Kanal 75