Planen var att stanna februari ut men nu förlänger succétyskarna Michael och Wolfgang Nimczyk sin Sverigesatsning och stannar hela året.

– Jag skulle gissa att samtliga hästar har blivit 10-20 procent bättre sedan vi kom till Sverige, säger Michael Nimczyk.

Det har gått bra för Michael Nimczyk och pappa Wolfgang sedan de vid årsskiftet öppnade en svensk filial på familjen Kolgjinis gård i skånska Vomb. Michael Nimczyk leder kuskligan på Jägersro och så här långt i år ståtar stallets hästar med fantastiska 11 segrar på 22 starter.

– Jag kunde väl aldrig drömma om att det skulle gå så bra. Men jag, personalen och hästarna trivs verkligen i Sverige, säger Michael Nimczyk i ett pressmeddelande från Jägersro.

En av förklaringarna till framgångarna är träningsmöjligheterna i Vomb.

– Vi tränar inte tillsammans med Kolgjinis hästar, men tränar ju på deras anläggning efter vårt eget koncept. Det är en fullständigt fantastisk anläggning att träna hästar på.

Supertalangen på ingång
Stallets mest spännande häst inför resten av året har inte anslutit än. Det handlar om treårige supertalangen Tetrick Wania som imponerade enormt när han i höstas vann bland annat Svensk Uppfödningslöpning. Under vintern har han tränats i Finland av sin uppfödare och tidigare ägare och tränare Riina Rekilä.

– Någon gång i mitten av mars kommer han till mig. Planen är att han ska vara kvar här i Sverige under hela säsongen för att kunna starta i de stora loppen, berättar Michael Nimczyk.

Ola Johansson, Kanal 75