23 personer har gripits i en koordinerad razzia mot doping inom hästsporten i Frankrike. Det rapporterar flera medier på tisdagen. Bland de arresterade finns elitloppskusken och tränaren Junior Guelpa.

Enligt uppgifter till AFP och Le Parisien finns två franska travtränare bland de gripna, Junior Guelpa och Yannick Alain Briand, samt galopptränaren David Cottin. Briand har vunnit 3 500 lopp på fransk mark och tränar bland annat euromiljonären Boss du Meleuc, en av landets bästa montéhästar.

Mer känd på våra breddgrader är Junior Guelpa, tränare och kusk bakom superstoet Bahia Quesnot som startat sju gånger på svensk mark inkluderat två försök i Elitloppet. Det franska travförbundet bekräftar insatsen på sin hemsida och förutom 21 gripna personer i Frankrike har individer arresterats även i Italien och Spanien.

Tillslaget beskrivs som ”det största i sitt slag” inom fransk hästkapplöpning och utredningen gäller förutom dopingbrott även bedrägerier i samband med vinster kopplat till 40 olika trav- och galopplopp.

Kanal 75