Admir Zukanovic slutar som travtränare. Efter tio år som privattränare åt stall Denco övergår han till annan verksamhet.

– Jag kommer ta ett vanligt jobb, säger Åby-proffset till Sulkysport.

Nyligen meddelade Bo Falsig att han slutar som travtränare. Nu får han sällskap av en annan Åby-tränare, Admir Zukanovic, som lämnar travsporten. Han har under tio år arbetat för paret Berndt och Pia Denberger (Stall Denco) och de senast sex åren har han haft huvudansvaret för parets hästar.

Bland flera större segrar är den största med Donatella Sisu som vann den korta E3-finalen 2016. I fjol hade tränaren ett riktigt nattsvart år då stallet hade stora problem med infektioner. I år är det bättre resultat igen och hittills har det blivit 1,1 miljoner kronor inkört av de 46 hästar som finns på träningslistan. Men nu väljer Zukanovic att sluta som travtränare.

– Jag har haft svårt att bestämma mig och mitt beslut har inte riktigt sjunkit in ännu och jag måste själv processa. Just nu arbetar jag för fullt med hästarna och det gör jag månaden ut hos Stall Denco, säger Admir Zukanovic till Sulkysport.

Sedan väntar helt andra arbetsuppgifter utanför travsporten.

– Jag kommer ta ett vanligt jobb, säger han.

Kanal 75