Timo Nurmos har laddat till onsdagens V86 som delas mellan Bergsåker och Solvalla. Solvallatränaren selar ut fyra heta segerkandidater i de fyra loppen som avgörs på hemmaplan.

Stall Timo Nurmos ångar på och Solvallatränaren med 113 hästar på träningslistan närmar sig 30 miljoner inkört i år. Vilket är normala siffror för stall Nurmos.

På onsdagen på hemmabanan Solvalla har Timo goda möjligheter att bättre på siffrorna ytterligare. Timo har chans i varje Solvalla V86-lopp och så här kommenterar han chanserna. Först ut är Västerbo Pokerface (V86-2).

– Han har haft en sårskada. Hästen trampade sig senast och det tog lite tid att komma tillbaka. Nu tränar han positivt och det är dags att starta igång honom. Han har mest fått styrketräning och det lär saknas lite tempo. Han ska få lopp i sig inför kommande vinterstarter. Vi siktar på barfota runt om och bike.

E.L.Jetpack (V86-4) vann ett försök till finska derbyt som storfavorit för knappt två månader sedan.

– Det är en mycket fin häst. Han vann med sparade krafter i mål senast och allt verkar bra med honom efteråt. Känslan är att han ska vara ytterligare något förbättrad till denna start. Jag gillar hästen som ska räknas tidigt. Inga ändringar är planerade.

Obesegrad efter tre starter
Merrill Boko (V86-6) är en treåring som inlett karriären med tre raka segrar.

– Det handlar om en mycket fin häst. Hon har visat en mycket god inställning och utgångsläget kan jag inte klaga på. Allt är normalt med henne i jobben efter senaste starten så jag räknar med en ny vass insats. Eventuellt kan det bli med urryckare denna gång och det är intressant. I övrigt inga ändringar.

– Napoleon Cash (V86-8) har tränat på duktigt. Jag är nöjd med vad han visar på rundbanan hemma. Hästen är bra och jag räknar med en positiv insats. Han är anmäld med skor runt om men det kan bli barfota bak. Vi får se hur banunderlaget är på onsdag. Det vet man aldrig denna årstid. Han är förnuftig och det snäva startspåret oroar inte så mycket.

Ulf Nilsson, Kanal 75