Hagmyrentränaren Erik Holm har form på stallet och ser fram emot V86 på onsdag.

– Jag har två vettiga chanser och ingen av hästarna ska lämnas utanför kupongen.

Erik Holm drog igång som proffstränare redan som 23-åring och har sin verksamhet hemma på gården i Åkre. Han managerar 17 hästar för dagen – mest yngre förmågor.

– Jag tycker att jag står bra rustad för tillfället och har flera spännande hästar i stallet. Bland annat två treåringar som jag hoppas ska kunna starta ganska snart. Visst skulle jag vilja ha några starthästar till, men som sagt så hoppas jag att vi får en bra tid framöver. Jag har bra träningsmöjligheter med sandbana, rakbana och även en backe att köra i och fina skogsvägar.

Erik Holm hoppas på att synas i lite större sammanhang som V75 och V86. På onsdag när Bergsåker tar hand om den ena halvan av V86 tillsammans med Solvalla, har stallet två formstarka hästar till start.

– Jag tycker att båda har presterat bra på slutet och ska kunna sluta där framme den här gången. 6 Just More Fun (V86-1) var jag mycket nöjd med henne senast i ett tufft V75-lopp och det var på en ganska krävande bana. Nu har det varit lite långt mellan starterna så jag körde lite tuffare med henne förra måndagen och hon kändes jättefin.

– Hon fick springa av sig lite även i fredags och det kändes att måndagsjobbet hade satt sig perfekt. Just More Fun är ganska snabb från start och jag hade väl önskat mig ett spår lite längre in, men det kunde också varit värre. Den här gången möter hon bara ston och det är en fördel och jag tycker att hon ska ha en vettig chans. Om jag ändrar något så är det huvudlaget, det beror på hur hon är i värmningen. Hon kan vara lite vass och då får hon tävla med ett öppet, annars blir det ett open-eye.

”Tätare starter bara bra”

– 4 Date Night (V86-5) är en fin häst som vi köpte i somras med förhoppningar om att han har en del ogjort och jag tror att han kan ta sig en bit upp i klasserna. Han hade startat ganska mycket och behövde pusta ut lite och äta upp sig. Vi började om och tränade på och han har svarat bra på det och har bara blivit bättre och bättre. Jag var nöjd med insatsen senast och då hade han inte startat på ett tag och nu blir det lite tätare vilket är ett plus.

Hur är hästen den första biten?

– Han är medelsnabb från start och jag är lite sugen på att hänga på en amerikansk vagn för att få honom ännu rappare från början. Det optimala vore att komma till ledningen och om det skulle lyckas tror jag på en bra chans. Men risken är att det är någon som är snabbare från början och då hoppas jag att han får en vettig position i den främre träffen. Jag har förhoppningar även på honom och båda mina hästar ska streckas.

Vilken av hästarna tror du på bäst chans med?

– Jag tycker att det är Just More Fun. Hon känns väldigt bra och möter bara ston den här gången vilket är ett plus.

Joakim Brundin, Kanal 75