Hon är tre år och har bara gjort tre starter. Likväl väljer Hot Lanes tränare att ta ut henne mot äldre och mer rutinerade hästar i onsdagens V86.

– Det är väl inte så vanligt att man går ut i ett sånt lopp, men jag tycker att jag behöver ett lopp den här veckan till henne och det var väl ändå ganska passande, säger Markus B Svedberg.

Hot Lane (V86-4) debuterade med en sjätteplats i april men fick sedan vänta på nästa start till september. Då visade hon prov på styrka och fin inställning när hon vann efter att ha rundat upp till positionen utvändigt om ledaren varvet från mål. Senast avslutade hon bra till tredjeplatsen.

– Hon är en väldigt fin treåring som har gjort två och en halv start ungefär och är väldigt orutinerad. Hon är lite speciellt anmäld. Det är ju bara äldre emot, och hingstar och valacker och 1 600 med voltstart. Det är väl inte så vanligt att man går ut i ett sånt lopp, men jag tycker att jag behöver ett lopp den här veckan till henne och det var väl ändå ganska passande, säger Markus B Svedberg.

Sin unga ålder och orutinen till trots kommer Hot Lane blir favorit på V86 och att döma av tonläget hos hennes tränare är det i sin ordning.

– Hon är på väg uppåt och jag hoppas och tror att hon står sig bra. Jag säger inte att 1 600 volt är en nackdel för henne men hon är orutinerad och det gäller att vara med i starten när det är kortlopp. Vi får väl se, men jag tror inte att det ska vara några bekymmer. Hon är den av mina tre som jag tror har bäst chans.

Leder runt om igen?
Även två år äldre stallkompisen Fighter kommer att tillhöra de mer betrodda hästarna när starten går i V86-2. Han tog senast en säker seger från ledningen.

– Jag var nöjd med honom senast. Han fick gå i ledningen och jag körde ganska lugnt och fort till slut och allt var bra. Jag förväntar mig en ungefär likvärdig insats nu. Spår tre i volten är ett bra spår men det är inte det bästa. Vi försöker komma iväg så fort som möjligt och sedan hamnar vi där vi hamnar.

Unfair (V86-6) har gjort många bra insatser men haft svårt att sätta nosen först. Vilket fem andraplatser på sju starter vittnar om.

– Hon gick bra senast och borde kunna gå ett bra lopp igen. Men hon blir allt som oftast tvåa istället för etta och det säger väl en del, för det spelar liksom ingen roll om hon har varit ute i ett Breeders’ Crown-försök eller i ett vanligt lopp, så har hon haft lite svårt för att vinna. Och det blir väl likadant nu. Hon kan göra ett bra lopp och säkert vara med där framme, men hon får väl svårt att vinna.

Kanal 75