Han är van att vara i favoritposition. På onsdagen den 19 oktober 2022 är det i stället han som har utmanarna. Daniel Redéns hästar är givna streck på V86 vid gardering.

Topptränaren Daniel Redéns stjärnspäckade stall närmas sig 40 miljoner kronor inkört under 2022. Allt talar för att han före årsskiftet har slagit sin rekordnotering på 41,5 miljoner kronor från 2022. Stallets segerprocent ligger på mycket höga 32 och på onsdagen kan den stiga ytterligare. Då selar han Daniel Redén ut två hästar inom V86 hemma på Solvalla och båda är tidiga utmanare till favoriterna. Först att äntra banan är Madagascar (V86-6), som varken löpte upp till sin tränares eller spelarnas förväntningar i förra starten.

– Han kändes bra inför senast och hade tränar bra men han var lite blek, det ska vi vara ärliga med att säga. Det var nog något som satte ner honom. Han tränar fortsatt bra och han känns fin så där är inget knepigt. Eftersom han inte var som bäst senast väntade vi lite med nästa start men nu känns det som sagt bra i jobbet, säger Daniel Redén till stallzet.se.

Madagascar startar med nummer tio i andra ledet bakom bilen och Örjan Kihlström sitter som vanligt i sulkyn, som den här gången är av amerikansk modell.

– Det blir ”bike” nu, det ska nog passa bra. Med tanke på att han inte var helt på topp senast gör det väl inget med bakspår den här gången.

”Börjar bjuda till”
Favoritutmanare nummer två är Succession (V86-8). Det fyraåriga stoet tog en enkel spetsseger näst senast och avslutade senast mycket starkt till andraplatsen.

– Hon börjar bjuda till och har tänt till. Hon har utvecklats, humörmässigt inte minst, men hon gör också väldigt bra lopp, säger Daniel Redén.

Örjan Kihlström får förtroendet i sulkyn även bakom Succession och från spår två bakom startbilen är det mycket möjligt att ekipaget kan erövra ledningen.

– 1 600 meter bör passa henne. Hon har bra spår så det ser bra. Det blir inga ändringar på henne.

Kanal 75