Mohus Prinsen är stallets glädjespridare. Nu radar han även upp segrar på travbanorna.

– Han är en otroligt glad och positiv häst. Han älskar livet, säger Dannero-amatören Carola Wallin.

Carola Wallin är en hästtokig tjej som har både trav-, rid- och hopphästar att ta hand om varje dag i stallet i Storvattnet 1,5 mil väster om Kramfors.

– Jag har fyra starthästar, men jag kör inte travarna i lopp själv. Däremot tävlar jag i hoppning, berättar den 45-åriga tvåbarnsmamman.

Förutom all tid i egna stallet jobbar Carola även på ridskolan i Kramfors som ridlärare.

Favorit på V86
Stjärnan i egna stallet är sjuårige valacken Mohus Prinsen som vunnit fyra av sina senaste fem starter och som ser ut att bli favorit i onsdagens V86 på Bergsåker. Sonen till Månprinsen A.M. är även stallets glädjespridare.

– Han är en otroligt glad och positiv häst. Han älskar livet. Han tycker att alla dagar är lika roliga. Han är alltid först framme när man kommer till hagen och vill ut och träna först av alla. Han är riktigt rolig att jobba med, berättar Carola Wallin.

Men vägen till vinnarcirkeln har inte varit rak för Mohus Prinsen.

– Han har varit nere för räkning och mer eller mindre blivit utdömd av olika veterinärer flera gånger.

Bland annat har han ett medfött fel, en detalj i matstrupen som gör att han sväljer fel och får matrester ner i lungorna. Men det är inget som märks när han tävlar och tränar, berättar Carola Wallin.

– Han har otrolig vilja och inställning som har utvecklats nu på slutet. Tidigare sprang han och tittade på fåglar, nu är han mer fokuserad.

”Hittat varandra klockrent”
Mohus Prinsen körs numera av Malin Strinnlund i lopp och det har blivit succé.

– Ja, de har hittat varandra klockrent. De passar väldigt bra med varandra. Jag vet egentligen inte varför men han har varit körd av tjejer hela tiden här hemma och kanske Malin är lik oss, funderar Carola Wallin.

Hur ser du på chansen i V86-3?

– Som han sett ut på slutet måste jag tro mycket på honom. Han har sett jättefin ut och han känns nästan bara bättre och bättre efter varje lopp.

– Utgångsläget med bakspår bakom bilen tror jag bara är bra. Malin har tidigare tagit det lugnt från start och han har hamnat sist. Han har sin styrka på slutet. Det är hans bästa egenskap.

Några ändringar?

– Nej, vi ändrar inget, han går med öppet huvudlag och vanlig vagn. Han går alltid galoppintervaller två dagar före och han känns precis som han ska.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75