Nimczyk-show fortsatte på Jägersro. Sex raka i sulkyn. Tyske Michael Nimczyk fortsätter sitt segertåg på svenska travbanor.

– Jag trivs väldigt bra i Sverige. Nu stannar vi kvar här lite längre, sade den tyske mästerkusken sedan han ramat in tisdagens V64 på Jägersro.

12 segrar på 26 starter. Det är facit för stall Nimczyk i Sverige under 2022. De tyska gästerna har tagit de södra delarna av landet med storm, en storm som fortsatte under tisdagskvällen på Jägersro varifrån man kunde åka hem obesegrade. Detta sedan Tom N’JerryDiamant och Izzi’s Newport spårat sina lopp från start till mål i händerna på Michael Nimczyk – som därmed kan stoltsera med sex raka segrar i sulkyn på svensk mark.

– Det var en väldigt trevlig kväll, och vi har haft några väldigt trevliga veckor i Sverige. Hästarna känns bra och vår träningsplats är jättebra. När vi kom hit var planen att stanna och tävla i tre-fyra månader, men i slutet av januari talade vi med ägarna och bestämde att vi tar hit några nya hästar och fortsätter ett tag till. Vi får se vad som händer i framtiden, vi kommer att fortsätta tävla i Tyskland också, men vi hoppas att turen håller i sig några månader till. Jag trivs väldigt bra i Sverige. Jag gillar banorna och hur loppen körs. Det är en väldigt proffsig sport här, berättade Michael Nimczyk som länge tillhört eliten i hemlandet men fram till sent i höstas var en sällan skådad gäst på svenska travbanor.

Segernollor som sprack
De två tyska vinnarna ramade in en V64 som också såg två vinnare med närmast motsatt segervana. Jestin Love dundrade undan i ledningen för Henriette Larsson och spräckte sin segernolla i start 15. För tränaren Hans-Olof Söderholm innebar det andra triumfen i karriären.

– Jag har väntat länge på det här, fem-sju år eller något. Otroligt roligt, jag kan inte vara annat än lycklig. Hästen har varit lite loj, men nu börjar han vakna till och den amerikanska vagnen och rycktussarna gjorde säker sitt, förklarade Söderholm som vann sitt förra lopp hösten 2008.

Minst lika lycklig var Jenny Andersson sedan hon fått se sin Far From Over sticka nosen först, också för första gången i karriären. En snygg smygare signerad Håkan B Johansson över tre varv var segerreceptet för den passgångarstammade sjuåringen som hade gnetat ihop en kvartsmiljon utan att vinna på 45 starter.

Den knallen såg till att utdelningen på V64 nådde 10 633 kronor trots att övriga vinnare tillhörde de mer betrodda. Kvällens sportsliga godbit bjöds emellertid utanför kupongen då Per Nordströms treåring Spartakus spänstade runt banan på 1.15,7/2 140 meter i en tävlingsdebut som skvallrade om kommande stordåd.

Se även dagens V64 resultat tisdag 8 februari 2022

Robin Johansson, Kanal 75