Landets bästa hederspris? G.R.J’s Wolverine och Torbjörn Jansson tog hem Sundbyolmstravets proffstränarutmaning.

– Tusen tack, Sundbyholms travbana, jublade tränaren Jörgen S Eriksson vars häst fick krydda förstapriset på 50 000 kronor med ytterligare 75 000 i bonus.

En unik proposition med en svettig bonus för hemmatränade hästar. Det satte punkt för tisdagens V64 och fick se nyblivne montéspecialisten G.R.J’s Wolverine spurta till tredje raka segern och den första för sulky på ett och ett halvt år i händerna på Torbjörn Jansson. Till lycka för tränaren Jörgen S Eriksson som hade fyra hästar med i loppet.

– Fantastiskt att ni gör sådana arrangemang. Jag vet inte om det var första och sista gången, men Sundbyholm ska ha all heder av att ni gör det här, jublade Ericsson som själv fick nöja sig med femtepriset bakom Dollar Doc men ändå kunde räkna in ytterligare 35 000 kronor bara i bonuspengar.

Kontio dominerade
Annars var det Jorma Kontios kväll. Nordens segerrikaste kusk genom tiderna skrällde två gånger om genom att sno åt sig ledningen och inte släppa någon över bron. Först med Christer Graaf-tränade Lady D.Brew och sedan bakom dubbelmiljonären Ragazzo da Sopra som såg ut som i fornstora dagar när han luggade storfavoriten Lucifer Lane på ledningen och höll denne instängd över mål.

– Det går inte att beskriva. Jag kan bara tacka ägaren att jag får förtroendet. Det har varit strul i stallet i flera månader, det här var riktigt skönt, sade en tagen Anton Sverre vars gunstling tog sin första seger sedan Uno Sweds Minneslopp på Färjestad 2019 och bara hade en procent av spelet i ryggen.

Det innebar hattrick för Kontio som använde samma segerrecept bakom Katja Melkkos styrkefenomen High On Pepper – som äntligen fick travet att stämma och lämnade konkurrenterna på för klassen mäktiga 1.12,4/2 140 meter autostart. Sex rätt på V64 betalade 194 467 kronor.

Se även dagens V64 resultat tisdag 6 september 2022

Robin Johansson, Kanal 75