Dubbelkampen på Vaggeryd kan snart döpas om till Tovakampen. På söndagen tog Tova Bengtsson hem ryttar- och kuskmatchen för fjärde gången.

– Riktigt kul! sa vinnaren.

Dubbelkampen, för dem som både rider och kör lopp, avgjordes för sjätte gången – och för fjärde gången stod alltså Tova Bengtsson som vinnare.

– Det känns som det ska göra, riktigt kul! sa Halmstadprofilen.

Hon inledde med att vinna montéloppet utanför GS75® med Hollywood Wildcat och när kampen sedan avgjordes inom GS75 satt hon upp bakom Global Chit Chat från det svåra tolftespåret. Men efter en stark avslutning, i ett lopp där ledande Halakazam varvat på ursinniga 1.10,1, kom hon i mål som tvåa och därmed var Dubbelkampen vunnen.

– Jag kände, helsike vad långt fram det är! Men jag såg att det gick väldigt snabbt och tänkte att vi har en liten chans att komma ikapp, och det var en riktig liten krigare jag fick köra, sa Tova Bengtsson.

Vann loppet gjorde Jennifer Persson med Notorious Zon och det innebar att hon blev tvåa i Dubbelkampen.

– Ingen minns en tvåa brukar man väl säga, men jag är nöjd med dagen, kommenterade hon med ett skratt.

För Notorious Zon var det första årssegern efter att ha slutat topp tre i fem av åtta lopp under 2022.

– Riktigt skönt att han äntligen fick vinna. Vi har haft mycket oflyt och han har varit ute i tuffa gäng, sa tränaren Emma E Johansson, som har Svenskt Travderby i sikte med sin fyraåring.

– Han är en stark häst så jag har de planerna. Han ska bara lära sig att vinna lite fler lopp.

King på hemmaplan
Claes Svenssons reklamhäst King Of Everything har hittat formen på allvar. När han senast var tillbaka efter ett kortare tävlingsuppehåll blev han tvåa i Svenska Travligan på V75 och nu höll han undan till seger i en tät slutstrid, efter att ha attackerat från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan.

– Jag fick gå aningen för tidigt och fick med Namanga Bo i rygg. Den utmanade rejält upploppet ner och det var två jättefina prestationer, sa hemmatränaren.

Skräll bara bäst
Isabelle Trot överrumplade spelarna med en mycket stark insats utvändigt om ledande andrahandsfavoriten Rapunzel. In i slutkurvan var det fördel ledaren men när Peter Ingves ryckte tussarna på Isabelle Trot hittade hon ytterligare en växel och över upploppet kämpade hon sig först.

– Jätteskönt! Hon har gjort så många bra lopp utan att få utdelning, sa hästens tränare Emil Sandbom, som inte var lika överraskad som spelarna efter åttaprocentarens imponerande triumf.

– Jag var inte så orolig när hon fick trava utvändigt för jag vet att hon är stark. Det klart att dödens är dödens men i dag gick det.

Även Johan Untersteiners Andante T.M. gjorde en tapper insats i händerna på Henriette Larsen i Ungdomsloppet och avgick med segern från positionen utvändigt om ledaren. David Persson-tränade Hobart (Carl Johan Jepson) infriade favoritspelarna förväntningar efter lucka från ledarens rygg och övriga avdelningar på GS75 vanns av Louise Frumeries Lucia di Quattro (Mathias Alm) och Ronny Wiggfalk-tränade Funky Style (Ulf Ohlsson). Sju rätt på GS75 delade ut 247 532 kronor, sex rätt 1 682 kronor och fem rätt 150 kronor.

Se även dagens GS75 resultat söndag 19 juni 2022

Ola Johansson, Kanal 75