Drömjackpot väntar på V75! Erik Adielsson vann STL Champions. För tredje gången i sin karriär fick stjärnkusken kliva överst på pallen i prestigekampen.

– För mig har V75 varit en ledstjärna under hela karriären.

2003 vann Erik Adielsson det som då hette V75-mästaren, 2021 vann han igen då kuskmatchen hette V75-Champions. På lördagen kom tredje segern då han dominerade STL Champions på Åby tillsammans med Johan Untersteiner-tränade Real Scotch från ledningen.

– Känns jätteroligt. Jag vet att jag vunnit en bit över 800 lopp på V75. V75 är ett fantastiskt varumärke för hela travsporten, sa Erik Adielsson efter prestigesegern i V75-6.

Erik Adielsson var sedan nära att följa upp med ännu en seger i V75-7 tillsammans med Combat Fighter, men i stället fick publiken på Åby se en jätteskräll via open stretch och 42-oddsaren Randemar R.D. slog ut samtliga kvarvarade system på V75. Därmed väntar Drömjackpot nästa lördag på Bergsåker med 75 miljoner kronor i potten för sju rätt. Sofie Ericsson satt i segersulkyn bakom Randemar R.D.

– Vilken häst det är, herre jösses! Jag sa efter värmningen att det inte är möjligt att hästen kan kännas så bra. Tussarna kvar och alltihopa, bubblade Sofie Ericsson.

Madelenie Nordström tränar det livsglada tioåringen som är bättre än någonsin.

– Vi kommer bra överens, vi trivs ihop. Vi leker mest och han får gara som han vill, förklarade hon hästens löpglädje.

Randemar R.D. var den enda ostreckade hästen på de kuponger som hade sex rätt inför V75-7. Sex rätt på V75 gav 83 766 kronor och fem rätt 1 648 kronor.

Streckad på 0,39 procent
Även V75-5 bjöd på en jätteskräll då 71-oddsaren Knock Boots Mearas fångade in favoriten Billionaire Face via open stretch, extra spåren invändigt över upploppet på Åby. I segersulkyn satt Svend Dyhrberg och tränar gör Tony Jönsson med amatörlicens på Halmstadtravet och som till vardags kör in unghästar åt andra tränare. Det var första segern för fyraårige Knock Boots Mearas i 13:e starten.

– Helt underbart! Vi hade flyt för en gångs skull på V75. Nu fick han springa på innerspår och allt löste sig perfekt. Det kan inte bli bättre. Det här är det bästa jag varit med om, sa Tony Jönsson.

Streckad endast på 0,39 procent av insatserna på V75 gör skrällen till en av de största hittills på spelformen.

Spetssegrar
Anders Svanstedt-tränade M.T.Tomorrows Hope blev svaret i V75-1 och tillsammans med Ulf Ohlsson blev det ledning från start till mål. I Love Faux Depart utmanade med en vass avslutning till slut men Björn Goops häst fick nöja sig med andrapriset. Seger från ledningen blev det även i V75-2 där Stefan Persson tidigt kunde ta över taktpinnen bakom Cassius Clay D.E. som vann i löpglad och effektiv stil. Tränar sluggern gör Stefans fru Linda Persson.

– Väldigt, väldigt skönt, ett kvitto på det man gör är rätt, konstaterade Linda Persson.

Härlig segergest
Jevgeni Ivanov bjöd på lördagens härligaste segergest då han vann V75-3 tillsammans med egna uppfödningen J.J.Another Vinn. Det var tredje raka segern för det nioåriga stoet som blev av med ledningen varvet kvar till favoriten Mose Eagle men avgjorde enkelt från rygg ledaren över upploppet. Warrior’s Tale bjöd på en uppvisning i V75-4 och när Dante Kolgjini fick dämpa tempot andra 500 meterna i ledningen var de övriga schack matt. Tränar gör storebror Adrian Kolgjini.

– Ibland blir vi kuskar alldeles för hypade. I dag med en sådan här häst var jag bara passagerare. Han är brutal, sa segerkusken.

Se även dagens V75 resultat lördag 10 februari 2024

Kanal 75