E3-finalist i somras. Följetång på V75 den här sommaren? På tisdagskvällen tog Kingen Mearas första segern i nya regin.

– Hoppas att han ska vara med på V75 framåt våren, kommenterade Daniel Wäjersten som tog en dubbel på V64.

Nästan nio miljoner kronor fanns i sexrättspotten under tisdagens superjackpot från Östersund. Chanserna till miljonutdelning satte emellertid Daniel Wäjersten stopp för genom att favoritsegrar bakom Kingen Mearas och Blues Brother. Bästa intrycket gav tveklöst den förre som visade prov på sällsynta fartresurser för klassen när Wäjersten lossade av en 1.07-speed för att köra sig till front på första bortre långsidan.

– Han är väldigt snabb på en kort bit, det är hans främsta styrka så här långt. Det finns mycket att göra på honom också, han går med tunga skor fram. Hoppas att han ska kunna vara med på V75 framåt våren och sommaren, det har han visat att han hör hemma, kommenterade Wäjersten om fyraåringen som kvalificerade sig för E3-final i regi Svante Båth under fjolåret och nu gjorde andra starten i sin nya regi.

En dubbel blev det även för Mats E Djuse som drog undan i ledningen med Lars-Göran Söderbergs Otroligosåfin som svarade för en glimrande comeback efter halvårslång vila och följde upp med att sätta dit ytterligare en favorit i Jan-Olov Perssons Guli Rufus. När Wiktor Kylin Blom spårade runt om med karismatiske Kruson var värdet trots jackpotmiljonerna under tusenlappen inför sista avdelningen. Då kom smällen i Topper som inte hade varit på tävlingsbanan sedan januari i fjol.

– Vi har tränat ett år, så jag hade det lite på känn. När vi fick spår 1 var det inget att pruta på, det var bara att gasa, konstaterade Jan-Olof Johansson som drog upp utdelningen till 20 610 kronor för sex rätt.

Se även dagens V64 resultat tisdag 13 februari 2024

Kanal 75