Sofia Adolfsson kan både rida och köra häst och gör det med elegans. När GS75 avgjordes i Örebro vann hon i bägge disciplinerna och blev hundraprocentig.

Lite i skymundan av Prix d’Amerique avgjordes GS75 i Örebro och det vi tar med oss är Sofia Adolfssons succésöndag. Hon både rider och kör och vann i bägge diciplinerna.

Segern bakom Hans Karlssons What A Deal i montéloppet var ingen överraskning då hästen var en av favoriterna. What A Deal satt en bit ner i kön och hade långt fram till Nothinglike Malena i sista sväng. När What A Deal fick upp farten gick det undan och han avgjorde retfullt enkelt mitt på upploppet.

– Han är jättefin att rida. Det löste sig och han är riktigt stark och banan var nog till hans fördel i dag, sa Sofia Adolfsson.

Segern bakom Amancio, tränad av Carl-Robin Åqvist, var en riktig snyting för spelarna och var största anledningen till att sju rätt gav nästan 900 000 kronor. Hästen var streckad på under en procent. Sofia Adolfsson smög med invändigt och i utgången av sista sväng galopperade ledande Lexington Zon och Amancio var plötsligt först och stack undan till en lätt seger.

– Jag vet inte hur det här gick till. Det blev optimalt. Jag hamnade väl lite långt ner på innerspår, men flera ekipage strulade lite och i sista sväng försvann hela fältet kändes det som och det blev som sesam öppnar sig, sa segerkusken.

Kollegan Jenny Brunzell ville inte vara sämre och vann med Jan Hellstedts Teton Lindraj som hade det bästa spurtkrutet kvar sedan favoriten Hopus Castelle sprang sig trött i ledningen.

Fyra vinnare från ledningen
Ledningen är guld värd och fyra av de sju vinnarna vann från ledningen. I den inledande avdelningen vann Anders Svanstedt med egentränade Entrance som hann undan med nöd och näppe före Precious Thing. Åke Lindbloms M.T. Tapdancer i GS75-2 tog karriärens första seger i 13:e starten vilket gladde Lindblom som bjöd på en segergest. Carl Johan Jepson är en av landets vassaste startkuskar. Bengt Bergs American Cash höll enkelt ifrån sig favoriten Leroy Sane i GS75-5 och i den avslutande avdelningen var Mikko Ahos Gasparito huvudet högre än konkurrenterna. Sju rätt betalar 893 788 kronor, sex rätt 1 330 kronor och 127 kronor för fem rätt.

Se även dagens GS75 resultat söndag 27 januari 2024