Sämsta tänkbara aprilväder lade viss sordin på Breeders’ Crown-kvällen i Örebro, men flera unga stjärntravare förgyllde ändå tävlingarna. Däribland dubble E3-vinnaren Felix Orlando som bokförde sig för säsongens första triumf.

– Förutom banförhållandena var det här en bra uppladdning inför Kungapokalskvalen, sa fyraåringens tränare och kusk Per Nordström.

Under vädermässigt vidriga förhållanden bjöd Örebrotravet på högklassiga hästar på torsdagen. Fyra Breeders’ Crown-lopp stod på programmet i snöyran och flera tre- och fyraåriga kulltoppar fanns med i startlistorna. Tyvärr var det också flera stjärnor som på grund av det dåliga banunderlaget fick stanna i stallet. En av dem var fjolårets gigant bland treåringarna, kriterievinnaren Francesco Zet. Men hans jämnårige rival Felix Orlando startade och bemästrade dessutom banunderlaget. Det var viss dramatik kort efter start då han inte kunde försvara ledningen men sedan Per Nordström hittat ut från innerspåret och tagit över ledningen lämnade Felix Orlando motståndet över upp loppet.

– Jag vågade inte trycka av riktigt den första biten med tanke på förhållandena och det kom snabba hästar ute i banan, men jag förstod att vi skulle få överta och sedan vann han väldigt enkelt. Han var bra i årsdebuten också men i dag var det ett helt annat tryck i hästen och förutom banförhållandena var det här en bra uppladdning inför Kungapokalskvalen 22 april, sa Per Nordström.

Promenadseger i årsdebuten
I avdelningen för de fyraåriga stona stod Daniel Redén-tränade Glamorous Rain pall för kvällens tyngsta favoritskap. I sin första start sedan segern i Breeders’ Crown-finalen i november kördes hon till ledningen av Örjan Kihlström på den första bortre långsidan och sedan toppkusken fått bestämma tempot efter eget huvud stegade det högkapabla stoet undan till mycket enkel triumf.

– Daniel var nöjd med värmningen och hon var fin i loppet också och sprang undan på lätta fötter. Hon är snabb en bit och gick i tredjespår ett helt varv när hon vann Breeders’, så hon har visat att hon har det mesta, sa Örjan Kihlström.

– Jag är jättenöjd med hur hon såg ut och hur hon skötte sig. Hon såg fantastiskt fin ut och det blir jättekul med henne i år. Planen, om hon tar det här på rätt sätt, är uttagningarna till Drottningens Pokal.

Femte segern i sjätte starten
Mattias Djuses Carbonfiber (Magnus A Djuse) spurtade till seger i loppet för treåriga ston efter att ha gått med i ryggen på favoriten Independence Day i tredjespår och bland de treåriga hingstarna tog Roger Walmann-tränade Bedazzled Sox sin femte seger i sjätte starten tillsammans med Torbjörn Jansson. Att de tuffaste motståndarna på pappret, Rocket Tile och Joe Dalton, ströks på grund av de dåliga banförhållandena underlättade vägen till vinnarcirkeln, men jättetalangen vann också med en gäspning från ledningen.

– Han kändes väldigt alert hela loppet. Han låg på lite rejäl första varvet, det brukar han inte göra men han har varit borta ett tag så han var väl lite extra pigg. Han var helt enkelt, jätte- jättefin! sa segerkusken.

Fredagsjackpot på V64
Det var jackpot på V64 men då även favoriterna Astronascente Zac och Made Of Stars, körda av sina tränare Björn Goop och Jörgen Westholm, vann sina lopp stannade utdelningen för alla rätt på blygsamma 156 kronor. Utdelningarna för fem och fyra rätt understeg sju kronor och därmed går de potterna, totalt 2 241 109 kronor, vidare till fredagens V64 i Östersund. Då kan en ensam vinnare med sex rätt håva in 7,5 miljoner kronor.

Se även dagens V64 resultat torsdag 7 april 2022

Ola Johansson, Kanal 75