På startvolten en orutinerad treåring. 60 meter bakom en stenhård elithäst. När mållinjen skars skilde bara en längd, till ungtuppen Dee Godfathers fördel.

– Det var väldigt tufft av honom att sträcka på sig och hålla undan för en så bra häst som Phoenix Photo, sa segerkusken Magnus A Djuse efter tisdagens udda lopp i Eskilstuna.

Hästägarekristallen på Sundbyholmstravet bjöd på en klart annorlunda duell. Svante Ericssons elithäst Phoenix Photo var tillbaka på banan efter ett två månader långt tävlingsuppehåll och han spelades till andrahandsfavorit från tredubbla tillägg. Mest spelad var Markus B Svedberg-tränade talangen Dee Godfather, och han fick dundra på i högt tempo i ledningen.

– Jag tyckte att jag körde en sekund för fort på varvet men jag blev lite lurad av att han lade så mycket mark under sig. Men det är ju så det ska vara, blir man lite fartblind är det väldigt bra, sa Magnus A Djuse, som gick ut på slutrundan i stor ledningen efter en inledningsrunda på 1.13,5.

– Det kändes bra varvet från mål, även om man inte vet hur stumma ben det blir när banan är lite tungsprungen.

In mot sista sväng närmade sig Pheonix Photo hastigt och när han vid upploppets början var uppe i rygg såg det kritiskt ut för den ledande treåringen. Men Dee Godfather visade mycket fin inställning och höll undan till säker seger med en längd.

– I slutkurvan hade jag torskfrossa när Phoenix Photo bara var någon längd bakom, min häst är orutinerad och jag tänkte att det normalt blir svårt att stå emot, men han sträckte på sig och det var väldigt tufft gjort.

Det var Dee Godfathers andra seger i tredje starten och den belönades med 50 000 kronor. Kilometertiden på den kladdiga banan skrevs till 1.15,1 över 2 140 meter. Pheonix Photo skar mållinjen på nya rekordet 1.13,2.

William Ekberg, som i söndags vann EM för lärlingar på Mallorca, håller fortsatt fin kuskform och tog en dubbel inom V64 med Fredrik Linder-tränade duon Rio Alta Wine och Joy Alissa. På V64 delade sex rätt ut 1 644 kronor.

Se även dagens V64 resultat tisdag 25 oktober 2022

Ola Johansson, Kanal 75