Ruben Johansson, 67, vann första etappen av VM i V75. Då jublar favoritklubben Enköpings SK FK.

Ruben Johansson var en av 24 i tävlingen som fixade sju rätt på Hagmyren. Fyra spikar var lösningen till sju rätt och han lyckades få med jätteskrällen och 71-oddsaren Åstas Gotthard med Kajsa Frick i V75-4 på åtta streck. Tre andra VM i V75-spekare med sju rätt i tävlingen hade också fyra spikar och det som avgjorde var att en av Rubens spikar hade lägst procent.

– Det var spiken på Goops 12:a i V75-1 som avgjorde. Jag tänkte att det var bästa hästen men sämsta läget.

Priset för etappsegraren är att få skänka 25 000 kronor till en lokal förening och Ruben Johansson har valt att skänka pengarna till Enköpings SK FK (fotboll).

– Jag vet att de har dåligt ekonomi, jag känner ordföranden, så det är välkomna pengar, säger Ruben Johansson som själv spelat i division III-klubben som ung.

Ägt flera V75-vinnare
Sju rätt gav 33 592 kronor och Ruben Johanssons VM i V75-kupong gav totalt 34 342 kronor med totalt med en sjua och 15 sexor.

Vad ska du göra för pengarna?

– Äh, det vet jag inte, de går säkert tillbaks till ATG…, även om jag inte är någon storspelare. Men det är kul att vara med.

Har du deltagit i VM i V75 tidigare år?

– Nej, jag har aldrig varit med tidigare så det här var en bra start. Vi hade varit på teater och jag rättade raden på hemvägen och såg att jag hade sju rätt. Sen ringde grabben och sa att jag vunnit VM, det är inte dåligt och inget man gör så ofta.

Ruben Johansson har varit travintresserad sedan 80-talet och varit med på flera travhästar, flera som vunnit på V75. Bland andra Run Ruben (bilden) som Ruben och hans lillebror Ove är uppfödare till.

– Vi hade byggt om ett stall och fick ta den dräktiga märren som betalning då de saknade pengar, egentligen var det en utgift, men det blev ju bra.

– Jag har varit kompis med Jörgen Westholm sedan han var 15 år och Daniel Redén är min kusins son.

Har du någon favoritkusk?

– Kajsa Frick, naturligtvis. Jag har även träffat henne på fester hemma hos Jörgen Westholm och hon är alltid så positiv och trevlig. Hon vinner inte så ofta men när hon vinner är det till bra odds.

VM i V75 pågår varje lördag fram till 15 oktober då en världsmästare ska koras.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75