Jasmine Ising tränar en av veckans största favoriter på V86.

– Det ser spännande ut, jag har tidigare sett att hon kan öppna bra och hon har tagit sina två segrar från ledningen, säger Rommetränaren om nyförvärvet Ninepoints Birdie.

Rommetränaren Jasmine Ising har en imponerande hög segerprocent och i år har det hittills blivit 15 segrar på 54 starter för stallets hästar. 13 hästar finns på träningslistan och på onsdagen gör nyförvärvet Ninepoints Birdie debut i ny regi som storfavorit i V86-2 på Solvalla.

– Hon kom till stallet för tre veckor sedan och hon kom i fint skick. Hon var startklar när hon kom och har bara tränat på i vanliga rutinjobb, berättara Jasmine Ising.

Vad känner du inför uppgiften?

– Det ser spännande ut, jag har tidigare sett att hon kan öppna bra och hon har tagit sina två segrar från ledningen. Jag har lite dålig koll på de andra men det är en fin häst för klassen.

– Jag har haft bra koll på henne utifrån. Jag hade hästägare som var intresserade och jag hörde av mig till Jörgen Westholm och frågade om hon var till salu. Och nu är hon här.

Gör du några ändringar som spelarna bör känna till?

– Det jag vet är att hon gick med bike senast och att det blir vanlig vagn igen, precis som hon gått i sina övriga starter. Det var bara senast de provade bike.

Bjuder på tårta
Stallet kunde räkna hem en SM-seger i lördag då sambon Patrik Fernlund lotsade Gordini Brick först i mål i Amatör-SM.

– Det var enormt stort för Patrik och det var han värd. Han är jätteduktig kusk och det här är ett lopp för de absolut bästa amatörskuskarna. Att han dessutom fick vinna med en häst vi tagit fram från början, tittat ut och ropat in på auktion, kört in och sedan tränat hela vägen, det är stort.

Har ni firat?

– Lite grann, men vi ska ha en trevlig tillställning på fredag, lite middag och så där. Vi kommer även bjuda alla lunchgäster på tårta på lunchtravet hemma på Romme på fredag.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75