Jägersrotränaren Joakim Lövgren har en härlig form på stallet för dagen. I kväll när ena halvan på V86 är på hemmaplan har stallet två bra chanser.

– Staro Leonardo och Piemonte har toppchans utan strul, säger stallets försteman Bernardo Grasso.

Joakim Lövgren driver ett av landets mest formstarka stall för tillfället. Efter en tam inledning på fjolåret vände det ordentligt det sista kvartalet.

– Hästarna började tävla riktigt bra i oktober och sedan har det flutit på bra och nu hoppas vi att vi kan hålla den här nivån under det här året, säger Grasso.

En häst som förknippas starkt med stallet är Racing Mange. Den femfaldige miljonären skadades i somras och har inte startat sedan dess.

– Han fick en hovbensfraktur och det tar tid. Han är tillbaka i träning och allt ser bra ut för hans del och vi tror på en bra säsong för hans del. Vi hoppas även att Sevilla och Oscar L.A. ska leverera som de gjort tidigare och sedan har vi flera lovande två och treåringar i stallet så det ser bra ut.

Två bra chanser
I kväll är det V86 på Solvalla och Jägersro och omgången är öppen.

– Jag tycker att både Staro Leonardo (V86-1) och Piemonte (V86-3) ska ha bra chanser och är man tuff så kan man spika dom, eller en av dom, hästarna är i mycket bra form.

– Staro Leonardo (V86-1) har verkligen hittat formen på slutet och jag vet inte om han har varit bättre någon gång. Jag vann ett breddlopp med honom i oktober och efter det har han fått ett bättre självförtroende och i de två senaste starterna har han varit ruskigt bra.

Han har inte startat på en månad, varför?

– Han hade tävlat flitigt och fick en liten paus. Han tränar starkt och håller formen. Han är snabb från start och är förhoppningsvis före Maestro Crowe kort efter start och oavsett så ska Staro Leonardo ha en bra chans.

Tyskfödde Piemonte har vunnit sju lopp på 13 starter, hur bra är han?

– Det är en jättefin häst som kom med fina meriter från Tyskland. Han var inte som bäst i första starten för oss och den kom lite för tidigt och det blev fel. Han vann gången efter på ett mycket fint sätt och visade sin klass och är under utveckling. Han kan öppna hyggligt från start och över den här långa distansen så löser det sig säkert och han bör också ha en bra chans.

Du kör själv Huis Clos i samma lopp som Piemonte, kan du skrälla?

– Det tror jag blir svårt. Piemonte är en bättre häst och framförallt mer travsäker. Huis Clos är en stark och kapabel häst som har lätt för att stressa upp sig och galoppera. Jag har kört honom i två kvallopp och i ett breddlopp som vi vann och då har han inte galopperat någon gång. Jag hoppas att den statistiken håller i sig och blir det fart på loppet så plockar han många till slut och han är väl en liten rysare.

Joakim Brundin, Kanal 75