Han har vunnit 8 av 17 lopp och visade senast att formen sitter där. På lördag kan Likeaboss ta sin första seger på V75.

– Detta har jag siktat på och hästen känns bättre än någonsin, säger hästens tränare Per Lindqvist.

Likeaboss vet vad mållinjen ligger och inledde karriären med fem raka segrar innan han fick känna på hur det är att förlora. Efter det har framgångarna inte duggat lika tätt, Likeaboss har fortsatt att vinna, men inte lika ofta och i somras hade hästen inte samma form och segerhunger.

– Nej, han fungerade inte som jag hoppats och jag tror att det berodde på att jag tränade honom lite för tufft. Jag har ingen annan bra förklaring i alla fall. Jag valde att ändra på träningen och körde intervaller i stället och det verkar som att det har slagit väl ut, berättar Per Lindqvist.

Likeaboss blev bättre och bättre och imponerade vid segern på Solvalla näst senast då han svepte hela fältet via tredjespår sista varvet.

– Ändå var han inte som bäst i den starten. Jag valde att gå till veterinären och det visade sig att hästen inte var helt fräsch. Det var absolut inga större grejer, men han blev behandlad.

Efter en liten paus var Likeaboss tillbaka i gammalt gott slag senast och vann överlägset som stor favorit.

– Han hade tränat riktigt bra innan den starten och jag hade aldrig känt honom så smidig och fin tidigare. Jag hade inte kört så fort med honom utan det var mer känslan att sitta bakom honom som fick mig att drömma om lite större uppgifter för honom.

Ledningen vore drömmen
På lördag när V75 avgörs på Färjestad tillhör Likeaboss en av favoriterna i den avslutande avdelning.

– Hästen känns väldigt fin och har tagit loppet senast på ett mycket bra sätt. Eftersom jag inte tryckt honom i träningen borde han gå framåt ganska mycket med det loppet i kroppen.

Likeaboss har springspår, hur öppnar han från start?

– Jag tycker att han kan öppna bra och kusken får prova från början och förhoppningsvis blir det en bra position. Ledningen vore drömmen förstås, men jag vet inte hur konkurrenterna kan öppna.

Det är lång distans, är det en fördel?

– Hästen är allround, men det är ingen nackdel i alla fall.

Hur stora segerförhoppningar har du?

– Jag tror att han står sig bra. Det är passande förutsättningar och hästen känns väldigt fin och jag är optimist.

Joakim Brundin, Kanal 75