Demir K.M.E. såldes i höstas på auktion för 130 000 kronor och bytte tränare. I sin nya regi hos Hanna Lähdekorpi har det blivit två segrar på lika många starter – och redan 150 000 kronor i insprungna pengar. Nu är hästen favorit i V75 på Färjestad.

– Det känns som att han står bra inne i loppet, säger Hanna.

Demir K.M.E. såldes på auktion och den 6 september registrerades KM Hästfarm i Holm som ny ägare. Samma dag tog Hanna Lädhdekorpi över som tränare och det har blivit succé så här långt. Två starter har resulterat i lika många vinster och hästen har redan sprungit in mer än vad han kostade.

– Det har blivit bra utdelning, konstaterar Hanna Lähdekorpi.

– Förväntningarna var väl kanske inte jättehöga, men han hade ju inte tjänat så mycket pengar och var ju i alla fall i en ganska låg klass.

Vad säger du om hästens insatser hittills?

– Han har gjort det bra. I första loppet över lång distans så spurtade han bra till slut. Senast fick han ett lite tyngre lopp på en tung bana och gjorde det bra.

Är optimist
I lördagens V75 på Färjestad så är Demir K.M.E favorit i den fjärde avdelningen. Utgångsläget är perfekt med spår tre i voltstart, och den här gången sitter Stefan Persson upp i sulkyn istället för Hanna Lähdekorpi.

– Volt känns inte som att det oroar något. Han har gått bra i volt båda gångerna.

– Jag är inte så jättebra påläst själv, men det känns som att han står bra inne i loppet, trots att han har tjänat snabba pengar på slutet. Det kanske kan vara en häst som blir lite bättre och bättre med åren. Han har en sån stam, menar Hanna.

Är du optimist inför den här starten?

– Ja, det får man säga.

Michael Carlsson, Kanal 75