Årsdebuten är avklarad och formkurvan pekar uppåt. Kan Perpetuate från Reijo Liljendahls formstarka stall vara lösningen på lördagens bronsdivision?

– Som det känns i träningen har han gått framåt rejält, säger Solvallatränaren.

Efter 7 segrar på 22 starter sedan årsskiftet har stall Reijo Liljendahl en respektingivande segerprocent (32). Nu kan även årets första seger i Svenska Travligan och V75 komma. Topptränaren skickar en häst till lördagens skådeplats Bergsåker och med ett lopp innanför västen, där han blev trea över aktuella distansen 2 640 meter, kan Perpetuate (V75-7) vara segermogen.

– Jag tycker att hästen gick bra i årsdebuten. Örjan (Kihlström) var nöjd och jag också med tanke på att det hade krånglat med förberedelserna, med karledsinflammationer och skit. Så det var en klart godkänd insats och som det känns i träningen har han gått framåt rejält efter det, säger Reijo Liljendahl.

Från spår tio bakom startbilens vingar ser hans häst ut att bli andrahandsfavorit bakom Solvallakompisen Bugatti Miles, som gör sin första start för året.

– Det är väldigt bra klass på loppet och man åker inte bara dit och hämtar. Men jag tycker att jag har en häst som är uppåt formmässigt och han har tidigare visat att han duger om han får en vettig löpning och kommer någorlunda bra till. Utgångsläget kan vara både bättre och sämre men jag tycker att det får Per (Lennartsson) lösa. Han har vunnit med hästen förut och jag hoppas att han gör det i morgon också. Hästen är bra!

Ola Johansson, Kanal 75