Den ene är favorit och den andre andrahandsfavorit. På lördag gör stallkamraterna upp i V75.

– Jag tror inte att någon av dem slår den andre från utvändigt men Sweetman har så klart visat högre toppar. Men han hade inte A Good Points meriter efter fyraäringssäsongen, säger hästarnas tränare Lars I Nilsson.

Senast de möttes drog Sweetman (V75-5) det längsta strået från ledningen. A Good Point galopperade i kön i slutkurvan. Men nu gäller andra förutsättningar och duons tränare är inte främmande för att det blir A Good Point i ledningen den här gången. Han startar från spår fyra bakom startbilen, tre snäpp innanför stallkamraten.

– Jag kan inte startsnabbheten på de invändiga men vi vill så klart vara offensiva med båda våra hästar från början. Jag tror inte att Sweetman tar en längd på A Good Point. De får köra om det, säger Jägersrotränaren.

En hel del spelare och tipsexperter tänker sig nog att stallets plan är att A Good Point ska släppa ifrån sig ledningen till Sweetman om han kommer dit. Men att något sådant upplägg planeras dementerar Lars I Nilsson tydligt.

– Hästarna har olika ägare och det blir ingen ”stallkörning” med att A Good Point ska släppa till Sweetman. Men Sweetman är så gynnad av att gå i ledningen så han måste prova om han kommer förbi. Samtidigt får så klart A Good Point gå i ledningen om han kommer dit. Sedan vet vi inte om de kommer förbi de invändiga eller kanske blir hängande i trejde-, fjärdespår i första sväng.

”Inte fått se botten i honom”
Efter flera starka prestationer i V75 var inte Sweetman som bäst i sin senaste start. Det visade sig att han inte var helt frisk och efter att ha tillfrisknat tränar han nu starkt igen. I förra veckan gick han snabbjobb på Jägersro och Lars I Nilsson bedömer att hästens form är god. Det gäller även A Good Point. Femåringen som har tampats i kulltoppen ända sedan tvååringssäsongen galopperade visserligen bort sig i sin senaste start men dessförinnan visade han riktigt fin form.

– Det är en jättebra häst. Hur bra vet jag inte men näst senast gick han i mål som fastlåst med 76 i puls och gången innan hade han 84 och vann plättlätt. Vi har inte fått se botten i honom och han är en jättespännande häst.

Vinterns barfotaförbud upphörde 1 mars och därmed kommer båda hästarna tävla utan skor på samtliga hovar när de nu ska göra upp om kungakronan i stallet.

Kanal 75