I lördags imponerade Best Ofdream Trio stort. Den här lördagen hoppas Admir Zukanovic på ännu en seger på V75.

– Jag tror inte att Boston Trio är så mycket sämre och jag måste tro på honom, säger Åbytränaren.

Admir Zukanovic har haft det riktigt motigt i nästan två år och segrarna har uteblivit.

– Det har varit väldigt tungt, riktigt iskallt för att vara ärlig. Trav är färskvara och vinner man inga lopp så glöms man snabbt bort. Det har varit psykiskt påfrestande och tack och lov så har jag bra människor och mycket vänner att prata med som har hjälpt mig att gå vidare.

Vad är det som varit det stora problemet?

– Vi har haft stora problem i stallet med infektioner och det är bara att vänta ut eländet och det är väldigt frustrerande när man hamnar i den här onda cirkeln.

I lördags på Axevalla presenterade stallet upp en ny italiensk häst, Best Ofdream Trio, som svarade för en prestation som var häpnadsväckande bra. För Admir var det en mycket efterlängtad seger och förhoppningsvis var detta en vändning för honom och stallet.

– Det var en underbar känsla att få vinna lopp igen och på vilket sätt. Det var helt sjukt, det ska ju inte gå att vinna lopp på det sättet han gjorde med galopp. Jag visste att hästen var bra, men inte så bra och jag hoppas att han håller den här formen framöver och utvecklas ytterligare, då kan det bli ett roligt år.

Inte mycket sämre än Best Ofdream Trio
På lördag avgörs V75® i Kalmar och då startar Admir Zukanovic ännu en italiensk häst.

– Boston Trio kom tillsammans med Best Ofdream Trio. Jag har stor hjälp av Bengt Holm som varit tränare i Italien och har bra kontakter. Bägge hästarna kom i bra författning och jag har inte gjort speciellt mycket. Vi har finslipat lite på balansen så att hästarna klarar av att tävla på våra banor.

Boston Trio har startat en gång i Sverige och slutade tvåa mer mersmak.

– Jag tycker att han gjorde ett mycket bra lopp och var helnöjd. Han öppnade snabbt och sedan avslutade han starkt med full fart över mål och var knappt slagen. Jag hoppas och tror att han går framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Jag tycker faktiskt inte att han är så mycket sämre än Best Ofdream Trio så det är klart att jag måste ha förhoppningar på honom. Spåret är bästa tänkbara och vi hade lättat honom i balansen och jag planerar inga ändringar. Jag blir inte förvånad om han vinner. Jag hoppas och tror att det vänder för oss i stallet nu.

Joakim Brundin, Kanal 75