Jörgen S Eriksson beger sig hela vägen till Östersund i helgen. Eskilstunatränaren har med sig två hästar på V75 som han båda bedömer som outsiders.

Jörgen S Eriksson är en av flera långväga gäster som befinner sig i Östersund den här lördagen när miljonerna ska fördelas på V75. I transporten har han med sig två hästar som lurar i vassen bakom favoriterna i respektive lopp.

Tyskfödda fyraåringsstoet 3 Precious Thing (V75-6) kom till Erikssons regi i somras och har haft en fin utveckling. Nio starter har resulterat i fyra segrar. Nu väntar dock en tuffare omgivning än hon hittills gjort sig van vid.

– Henne har jag bra vibbar från, det är ett jättefint sto som börjat bra hos mig. Vi gjorde ett litet tävlingsuppehåll under sensommaren och har sedan gjort några få starter. Det har gått bra. Men nu är det V75 och ett helt annat motstånd. Ska man strecka fyra, fem hästar kanske hon ska med. Vi växlar upp i balans med aluminiumskor runt om nu, men samtidigt dövar vi ned henne, det kan bli en huva. Hästen är lite klaustrofobisk av sig i volten.

”Tänkte väl inte det skulle bli så tufft…”
1 Dollar Doc (V75-7) är en högkapabel variant som i höstas visade framhovarna när han tog en meriterande tredjeplats bakom Önas Prince och Mister Hercules i finalen av Breeders’ Crown. Nu väntar en intressant säsong som femåring som börjar med en tuff drabbning i Bronsdivisionen.

– Dollar Doc känns fin. Peppar, peppar, men vi har haft bra banor att träna på hela januari så vi åker väl upp till Östersund med en bra känsla i alla fall, så får vi se. Han är ingen blixt från start och kommer väl inte att bli det heller, så läget är lite chansartat men är det någon banan som han ska ha spår ett på så är det väl kanske Östersund. Det här loppet blev ju lite lurigt, jag tänkte väl inte det skulle bli så här tufft… Det är bra hästar emot men några av de hårdast betrodda fick bakspår. Det blir spännande att prova.

Vilken känns som den bästa chansen av de två?

– Jag har två outsiders känner jag, men måste jag välja någon så blir det ”Dollar”.

Kanal 75