Läget, vädret och historiken talar för titelförsvararen. Milliondollarryhme är favorit i Ego Boys Minne.

– Han är startsnabb så jag får göra ett försök att hålla upp ledningen och lyckas vi med det så är det värt mycket på 1 640 meter, säger Fredrik B Larsson.

I fjol vann Milliondollarryhme ett lopp i april och sedan dröjde det tills V75 i Rättvik i augusti innan nästa fullträff. I år vann Milliondollarryhme ett lopp i april och sedan saknar han en fullträff – men är nu favorit på V75 att försvara sin titel i Ego Boys Minne i Rättvik.

– Formen känns på topp i träning, men nu har han två sämre prestationer bakom sig. Men så har det varit varje år, juli har aldrig funkat för honom, det har varit plattmatcher jämt sen växlar han upp igen.

– Sensomrarna och höst har alltid varit hans bästa och jag hoppas det är så i år igen. Han känns väldigt fin nu när det är lite svalare och inte jättehett som det varit, det gynnar honom, han har jobbigt när det blir för varmt, säger tränaren Fredrik B Larsson.

Enligt SMHI ska det bli 13-14 grader i Rättvik på lördagen.

Norskt eller stängt huvudlag?
Milliondollarryhme har innerspår bakom startbilen över sprinterdistans.

– Det är passande läge för honom. Han är startsnabb så jag får göra ett försök att hålla upp ledningen och lyckas vi med det så är det värt mycket på 1640 meter. Han går bra där, i ledningen. Det är hästar han mött mycket och även slagit många gånger så det är klart att vi måste ha tro på honom denna gång, säger Fredrik B Larsson.

Milliondollarryhme går med skor runt om som han brukar och med en vanlig sulky. Enda frågetecknet gällande utrustningen är vilket huvudlag den sjufaldiga miljonären ska gå med.

– Jag får bestämma mig efter värmningen om det blir norskt huvudlag eller stängt, men allt går ut på att han ska med i matchen och vara på tårna. Det blir ett huvudlag i alla fall som gör att han öppnar bra.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75