Axevallas Hans Crebas har tre egentränade hästar till start på V75 och det råder ingen tvekan om vem som är bästa chansen.

– Dream Of MoneyD.E. är en väldigt bra häst för klassen och det är min bästa chans.

Hans Crebas ett bra 2021 med drygt 2,6 miljoner inkört för stallet via 37 segrar. Segerprocenten landade på 14. Axevallatränare har laddat för lördagens V75® på Mantorp där han startar en trio. Först ut är Bransbys Jukebox (V75-1) som matchades för Sylvesterloppet på nyårsafton men tyvärr kom han inte med på poäng.

– Han var jättefin i jobb tio dagar för Sylvesterloppet och det var synd att vi inte kom men med, men nu en vecka senare går vi ut här istället i bronsdivisionen. 2600 meter är jättebra, det är ett tråkigt läge men han är stark och han brukar komma till slut så vi har inte gett upp än. Det är en fin häst.

– Jag tror att han kommer att duga, 2600 det gillar han och vintertid i bronsdivisionen är perfekt, sommartid hade varit svårare, han är väldigt entaktad och stark. Jag förväntar mig en bra insats och tror att han är i bra form.

<strong>”Satt med alla krafter kvar över mål”</strong>
Dream Of MoneyD.E. (V75-4) vann tre av tio lopp så här långt i karriären.

– Hon svarade för en jättebra insats senast, jag hade siktet inställt på rygg ledaren men det blev fjärde invändigt istället. Jag satt med alla krafter kvar över mål, jag letade lucka men den fick vi inte.

– Hon har kommit tillbaka efter skada och har nu två lopp i kroppen och nu fick vi spår 8 igen, vi hade 88 procents chans på framspår men det fick vi inte. Men det kan bli bra från spår 8, det finns ingen utvändigt och jag hoppas jag kommer ut direkt. Det är en väldigt bra häst för klassen och det är min bästa chans. Hon är otroligt speedig, hon har vunnit från dödens, hon har vunnit från ledningen och är väldigt komplett. Håller hon sig bara fräsch så tror jag att hon har väldigt mycket kvar att tjäna.

Enkel spetsseger senast
Isan (V75-5) kommer från en enkel spetsseger på Örebro 29 december.

– Hon kändes riktigt fin sist, när jag drog norsken 100 kvar så gick svansen i vädret och hon bara stack igen. Vi valde mellan klass I nu eller ett stolopp och vi valde klass I eftersom det är 1600 meter. Vi hoppades få ett bra spår, men så startsnabb hon är fick hon spår 11… Det var tråkigt men om man läser loppet är det många startsnabba hästar så det kan gå undan och då kanske jag kan slinka emellan. Det är samma med henne, vi har inte gett upp än. Formen är riktigt bra.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75