Quarcia är Roger Forslunds drömhäst och en riktig kompis. På söndag när GS75 avgörs på Romme hoppas han på en rivstart på det nya året.

– Jag tycker att uppgiften ser bra ut och tror att hon slåss om segern, säger hemmaamatören.

För Roger Forslund är resan med Quarcia en upplevelse på flera sätt. Han är uppfödare, tränare och ägare. Hittills har Quarcia sprungit in drygt en miljon kronor och har mer att hämta.

– Det är en drömhäst för en amatör som mig. Hon har aldrig varit skadad i sina ben och hon gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp. Hon hade en svacka i våras efter årsdebuten då hon fick någon infektion, men när den släppte så har det gått väldigt bra, säger Forslund.

Att Quarcia är så bra är inte så konstigt, hon tränas tufft, men skonsamt. På vintern kör jag åtta mil i veckan med tryckvagn och när det är tävlingssäsong så kör jag intervaller två gånger i veckan och ett pass med tryckvagnen blir det också. Jag tror inte att det är många hästar i landet som har fler mil i kroppen än henne.

Har Frankrike i tankarna
Roger Forslund är inte blyg att matcha Quarcia tufft, hon har redan varit med i gulddivisionen.

– Hon tar inte skada av det. Hon är lättplacerad och hänger med i alla sällskap och har alltid en pollett till slut. Det var lite surt i somras när hon var med i Midsommarloppet och inte fick chansen och gick i mål med gott om krafter kvar bakom Milligan’s School. Hur som helst var det ett bra kvitto på att hon inte gör bort sig i tuffare sammanhang.

Hur framtiden ser ut är oviss, men det finns drömmar om starter i Frankrike.

– Jag har väl sneglat lite åt det håller och flera med mig. För tillfället är det inte aktuellt, nu får Quarcia starta på så länge hon är i så fin form som hon är för dagen. När hon känns lite mätt så får hon en träningsperiod och kommer tillbaka i maj och Frankrike kan bli aktuellt till hösten. Det vore häftigt, inte bara för hästen utan även för mig.

På söndag är det GS75 på hemmaplan för Quarcia och tränare Forslund är optimist.

– Det ser ut som ett passande lopp. Jag var nöjd med henne senast. Det gick 1.15 första varvet och hon satt en bit bak och travade 1.10 sista 800 meterna och det går inte att begära mer. Nu är det bara sju hästar i loppet den här gången och det finns ju risk att alla radar upp sig på ett led. Quarcia är startsnabb och kusken får ladda för att få position. Klaus Kern lär väl ladda för ledningen med Give Me Ten och kör säkert där och drömscenariot är att få rygg på The Bald Eagle som jag anser vara värst emot. Klaffar det ska Quarcia vara etta eller tvåa.

Joakim Brundin, Kanal 75