Who’s Who var spelad till jättefavorit. Men efter ett tungt slutvarv i tredjespår var han chanslös att gå i klinch med ledande Stoletheshow – som levde upp till sitt namn och sprintade undan på lätta hovar i anrika C Th Ericssons Memorial.

– Han är absolut en potentiell elitloppsdeltagare, sa segerkusken Björn Goop.

Efter en bländande årsdebut i början av månaden var Who’s Who en flitigt anlitad spik bland dem som på lördagen provade lyckan på V75®. Pasi Aikios fixstjärna gjorde också en stark prestation som tvåa efter ett slutvarv i tredjespår utan rygg, men åt ledande Stoletheshow fanns inget att göra. Den Frode Hamre-tränade hästen studsade tillbaka snabbt från den något bleka insats han gjorde i gulddivisionen för två veckor sedan och vann i bländande stil på kilometertiden 1.11,7 över 2 140 meter med autostart.

– En fantastiskt trevlig häst och han kändes jättebra hela vägen. Han var femstjärnig. Senast hade han inte samma power och utväxling i steget. I dag var det mycket mer tryck i honom, sa Björn Goop om hästen som nu seglar upp som ett stort norskt hopp inför Elitloppet på Solvalla om två månader.

– Han är snabb och distansen passar bra åt honom, så han kan absolut vara något för Elitloppet.

Elitloppet är ett mål även för Who’s Who, som fick beröm av sin kusk Örjan Kihlström.

– Han gick jättebra. Tredjespår utan rygg i ett helt varv är inte lätt i gulddivisionen.

Fin födelsedagspresent
Eskilstunatränaren Svante Ericsson fyllde 30 år på fredagen och efter att ha kidnappats på lördagsmorgonen firades han under dagen på Solvallarestaurangen Kongressen. Men lagom till silverdivisionens final smög han ner till stallbacksläktaren. Därifrån fick han se sin Phoenix Photo ta hem loppet i händerna på Örjan Kihlström.

– Galet kul! Det här känns väldigt, väldigt extra. Det är första gången vi vinner en V75-final och vi gör det med den här hästen som är helt fantastisk. Det här bygger för en väldigt stökig kväll, sa den överlycklige formtränaren, med 19 segrar efter 48 starter under 2022.

Bländande årsdebut i stoeliten
Stoeliten blev en lika odramatisk som imponerande historia. Årsdebuterande Kali Smart undanröjde all spänning när hon flög till ledningen och i fin stil sprintade ifrån motståndet.

– Att hon hade sådan explosivitet i sig och var så på alerten i dag trodde jag faktiskt inte. Hon var ännu mer redo än vad jag hade förväntat mig. När jag kom upp bakom bilen var det som att släppa iväg en atombomb. Efter 200 meter var det över, sa hästens tränare och kusk Adrian Kolgjini.

”Blir liksom aldrig trött”
Jarl Olsson-tränade Il Forte chockade spelarna när han i sin senaste start rusade ifrån konkurrenterna över 1 640 meter. Den här gången var det ett halvvarv längre men det spelade ingen roll. Fyraåringen fick på nytt åskådarna att höja på ögonbrynen då han dundrade till ledningen för Oscar Ginman, eldade på i stor ledning och vann med 30 meter.

– Han blir liksom aldrig trött. Det är helt otroligt. Men jag trodde faktiskt inte att han var såhär bra, att han kunde springa ifrån dem, sa Jarl Olsson.

Borups Tornado kunde som väntat inte försvara sitt innerspår i klass I-finalen men Ulf Ohlsson hittade omgående ut i andraspår och via en gedigen avslutning från tredje par utvändigt blev segern till slut enkel för Ulf Stenströmers sexåring. Diamantstoets final vanns av Carl-Otto Göranssons Laferrari Dimanche (Örjan Kihlström) och när Erik Killingmo-tränade Best Ofdream Trio (Kim Eriksson) skar mållinjen som etta i den avslutande bronsfinalen landade utdelningen för sju rätt på V75 på 7 543 kronor.

Se även dagens V75 resultat lördag 26 mars 2022

Ola Johansson, Kanal 75