Morgan Wilhelmssons Mack Dragan blev dubbelmiljonär. Axevallaamatören ser ut att ha en ny stjärna i J’Aime Pepper.

– Det ser bra ut. Det är svårt att veta vad som finns i honom, sa tränaren.

Måndagens omgång på V64 avgjordes på Mantorptravet och bjöd även på en jackpot på drygt 4 miljoner kronor extra i potten. Det bjöds inte på några större överraskningar och sex rätt betalade 545 kronor, fem rätt 9 kronor och ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V64 och potten går vidare till tisdag då Eskilstuna tar över taktpinnen för miljonspelet.

Morgan Wilhelmsson tränade Mack Dragan som var en följetong på V75 för några år sedan och hästen vann 22 lopp på 60 starter och tjänade drygt 2 miljoner kronor. Nu ser Axevallaamatören ut att ha tränat fram ännu häst med viljan att vinna. Fyraårige J’Aime Pepper tog sin tredje seger i femte starten som stor favorit i V64-4. Carl Johan Jepson körde och ledningen var segerreceptet. Väl i spets fick Jepson bestämma farten till lugna 1.20 första varvet. På sista långsidan blev det en markant tempohöjning och J’Aime Pepper stack undan i sista sväng och över upploppet var det defilering.

– Han överraskar hela tiden. Det har alltid varit en fin travare, men han är väldigt flegmatisk. Detta är en finare travare än Mack Dragan, sa Morgan Wilhelmsson.

Carl Johan Jepson hade en bra dag på jobbet. Förutom segern med J’Aime Pepper vann han ytterligare tre lopp. Mikael Selins Ace Of Marke drog på i ledningen i V64-3 och vann med hela upploppet. Peter Johanssons Rendez Vous höll sig i trav för en gångs skull och plockade ner favoriten The Pirate kort före mål i V64-avslutningen. Maria Törnqvists Bicc’s Tobee hade lekstuga i ett treåringslopp utanför kupongen.

Se även dagens V64 resultat måndag 19 februari 2024

Kanal 75