Gio Cash är en av Europas bästa treåringar. Det visade han med eftertryck vid segern i ett försök till Breeders Course på tisdagskvällen. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren klev han bara ifrån motståndet på 1.10,9/1640 meter autostart.

Kusken Jeffrey H Mieras körde för fullt från start med Gio Cash i hopp om att ta ledningen, men Dont Touch Me I.T. var för snabb och Kevin Oscarsson valde att köra i täten. Varvet före mål klev Gio Cash fram utvändigt ledaren och tryckte på rejält. I sista sväng hade Gio Cash kopplat greppet och in på upploppet ökade avståndet till en dryg längd före en bra avslutande Barack Face. Tredjeplatsen till Pearl Vrijthout som inkom tvåa, men bröt ut på Barack Face och flyttades ner till bronsplatsen.

– Han var mycket imponerade. Jag vet att han är en bra häst, men i dag var han riktigt bra. Det är en fantastisk häst, sa hästens tränare Dion Tesselaar.

Loppet var ett försök till Breeders Course och finalen går på Jägersro den 26 juli med ett förstapris på 800 000 kronor. Detta var inte första gången Gio Cash tjusade den svenska publiken. I slutet av september förra året vann Gio Cash finalen i Breeders Course för tvååringar.

Även Lady Beluga imponerade stort
Joakim Lövgrens Lady Beluga fortsätter att imponera. Trots ett dåligt läge och ett möte med hingstar och valacker så visade hon återigen att det är en undantagshäst. I sista sväng var hon ute i vida spår och hade mycket långt fram till ledande Staro Obrigado. Över upploppet flög Lady Beluga lågt och Joakim Lövgren kunde koppla på segersmilet i god tid innan mål.

– Hon är helt underbar! Jag fick inga vibbar första 1500 att hon skulle greja det i dag. Hon är en vinnarhäst och dom hittar sätt att att vinna loppen på och i dag var det nästan uppvisning, sa Joakim Lövgren.

Den jackpokryddade V64-omgången bjöd inte på några större överraskningar. Utdelningen för sex stannar vid 268 kronor. Det blev ingen utdelning på varken fem eller fyra rätt och därmed blir det dubbeljackpot på V64 torsdag kväll och då är det Örebro som är värd för miljonspelet.

Se även dagens V64 resultat tisdag 12 juli 2022

Joakim Brundin, Kanal 75