Årets svåraste V64. Skrällarna duggade lika tätt som snön på Färjestad.

– Jag är väldigt förvånad, sade Marcus Hultman, kusken bakom kvällens största knall Colonello.

Det är skrälltider i trav-Sverige. I lördags hittade ingen sju rätt på V75 vilket innebär att det väntar Drömjackpot med 75 miljoner kronor i sjurättspotten på lördag. Och lättare blev det sannerligen inte under måndagens V64 på ett snöplågat Färjestad. Omgången inleddes på minst förutsägbara sätt när fältets särklassigt lägst betrodda häst Colonello speedade förbi på pigga ben från ledarryggen.

– Jag är väldigt förvånad. På pappret såg det väldigt tufft ut, men i själva löpet kändes han fantastiskt fin hela vägen. Både jag och Jan och allihop trodde nog att hästen var slut, men han har hittat en ny växel, konstaterade skrällkusken Marcus Hultman om elvaåringen som tränas av Jan Nilsson och vann sitt första sulkylopp sedan 2021.

Men det var bara början. Jan Åke Persson följde upp med att sätta dit Gabriella Zaxins Gizmo som tog första triumfen sedan sommaren 2022. En mer väntat uppvisning av norske gästen Alm Kevin följdes av en ny knall när Magnus Jakobsson satte dit Åke Barkmarks Mirakel Håleryd, också med mindre än en procent av spelet i ryggen.

– Det är tuffa förhållanden en sådan här dag, det kan bli vad som helst nästan. Jag körde på chans och det löste sig, kommenterade Jakobsson.

Därmed återstod ett system med chans att ta hela potten på nästan 4,7 miljoner kronor, men detta föll ifrån när Ann-Louise Wernbys tuffa sto Irjas Stjärna krossade motståndet utvändigt om ledaren. ”Vad som helst” blev i detta fall en dubbel för Jakobsson som satte punkt för omgången genom att spåra runt om bakom Jonas Hallstenssons kvickfotade Sjaman.

Fem rätt betalade 236 758 kronor medan den redan jackpotförstärkta sexrättspotten går vidare till tisdagen på Östersund i vad som ATG kallar superjackpot med minst nio miljoner kronor till en ensam vinnare.

Se även dagens V64 resultat måndag 12 februari 2024

Kanal 75