Hallandsmätaren blev en rivig tillställning som inleddes i ett våldsamt tempo. I en tät slutstrid avgjorde Oscar L.A. för sin tränare Joakim Lövgren. Segertiden blev 1.11,7/2140a och förstapriset 125 000 kronor.

– Det är en underbar häst, berömde segerkusken som därmed fixade så att en vinnare tog hela potten på V64 och belönades med drygt 4,8 miljoner kronor.

Halmstadtravet var värd för måndagens V64 som avslutades med ett topplopp i Hallandsmästaren. Det blev en häftig inledning där Heart Of Steel och Night Brodde duellerade om täten i en stenhård öppning. Den sistnämnde tog över befälet efter ett halvvarv men det kostade hiskeligt snabba 1.05,0 första 500 metrarna. Night Brodde varvade på 1.10,2 och det mördande tempot satte förstås sina spår till slut för elitloppshästen. Samtidigt satt Oscar L.A. i fjärde par utvändigt och gottades sig åt farthållningen. När det var knappt åttahundra meter kvar drog Joakim Lövgren i högertömmen och lät sin adept attackera via tredjespår.

Flemming Jensen gick ut framför med Slide So Easy och bjöd därmed på draghjälp fram till upploppets början. Slide So Easy, som var med i den hårda körningen initialt, hade greppet i det längsta och höll storstilat till tredjeplatsen. Men när Joakim Lövgren vred ut Oscar L.A. så avslutade denne mycket starkt och kopplade greppet kort före mål. Han fick dock ge allt för att hålla undan för Rack am som efter en spåsnål löpning i tredje par invändigt snirklat sig loss och fått luckan invändigt den sista biten. Rackham sköt till vasst men nådde inte riktigt ända fram. Det fattades en hals i mål och han fick nöja sig med andraplatsen.

– Det var bra tempo på loppet men samtidigt fick jag ut och avancera ganska tidigt. Han gick sista åttahundra metrarna i tredjespår men han tänker inte efter och han känner inte efter. Han krigar och hans bästa del är den sista delen där han räknar in motståndarna och ser till att hålla huvudet först. Det är en underbar häst, sa Joakim Lövgren.

En vinnare tog hela potten på V64
Det var jackpot på V64 den här aftonen och efter att Oscar L.A. vunnit den avslutande avdelningen återstod endast ett system som hade spelat V6 och därmed fick 2,5 gånger insatsen. Det vinnande systemet var inlämnat på atg.se i Stockholm och kostade 72 kronor. Det innehöll två spikar men var en del i ett filsystem. Den totala vinsten blev 4 825 867 kronor.

Se även dagens V64 resultat måndag 19 september 2022

Michael Carlsson, Kanal 75