Succén fortsätter för Daniel Wäjersten som under fredagskvällen vann Breeders Crown för tvååringar. Han gjorde det med stoet Feel No Pain som därmed fixade stall Wäjerstens tränarseger nummer 100 i år.

– Hon sträckte på sig fint till slut, berömde Wäjersten.

Bergsåker inledde sin Sundsvall Open Trot-helg med fina tävlingar inför vad som komma skall på lördagen. Hemmatränaren Daniel Wäjersten tog hem kvällens högst doterade lopp, Breeders Crown för tvååringar och han gjorde det med sin egentränade Feel No Pain. Det tvååriga stoet var bara bäst efter att Wäjersten låtit henne avancera fram utvändigt om ledaren efter ett varv. Feel No Pain kopplade greppet direkt in på upploppet och stegade undan till en säker seger. Vinnartiden blev 1.17,6/2140a och förstapriset var 175 000 kronor.

Det här var Feel No Pains andra start i livet efter att ha debuterat med en andraplats på Solvalla. Hästen ropades in på Menhammar OnlineSales förra året och kostade en miljon kronor. Nu har det toppstammade stoet efter Walner börjat avbetalningen för ägaren Hans Neén i Global Farm AB.

– Hon har varit bra från dag ett. Det gick så långsamt där framme och jag kände mig tvingad att avancera fram. Där hade jag en bra känsla hela vägen och hon sträckte fint på sig till slut, sa Daniel Wäjersten.

Femling till Bergh
Robert Bergh är tillbaka som Bergsåkerstränare och har snart flyttat upp alla sina hästar från Hajom till Norrland. Bergh sopade rent under kvällen och stallets hästar inbringade inte mindre än fem tränarsegrar. Utanför V64 Xpress vann med Pinto Bob som avgjorde Nahars lopp från dödens med en halv längd den sista biten. Bergh vann även det femte loppet med Jano di Quattro innan det blev två tränarsegrar på V64. Först genom Lome Storm som styrdes in förtjänstfullt till seger i kallblodsloppet av Kenth Åkerlund, och sedan satte chefen själv dit fyraårige Timo Jutila i V64-avslutningen.

Bergh körde till ledningen och hästen tog enkelt sin femte seger i åttonde starten. Stall Berghs försteman Oskar Florhed avslutade sedan tävlingsdagen genom att vinna kvällens sista lopp med Elton H.B. Därmed var den femte tränarsegern för Robert Bergh ett faktum.

Lilian Young sänkte megafavoriten Xanthis Harvey
På V64 föll annars megafavoriten Xanthis Harvey tungt. Daniel Redéns kriteriehopp gjorde förvisso ett bra lopp utvändigt om ledaren där Örjan Kihlström provade ett par gånger resolut för att försöka ta över täten. Men det lyckades inte eftersom Jörgen S Eriksson bakom Lilian Young svarade envetet. Det treåriga stoet krigade tappert och Jörgen ville tävla och inte bara släppa ifrån sig ledningen till jättefavoriten.

Det gjorde han rätt i för Lilian Young var riktigt bra som höll Xanthis Harvey ifrån sig hela vägen och imponerande vid spetssegern på tiden 1.13,8/2140a. Förstapriset i det treåringsloppet på Romme (Dalatravets 3-åringspris) var 100 000 kronor. Det här var också femte segern i åttonde starten för Lilian Young som tränas av Jörgen S Eriksson.

Se även dagens V64 resultat fredag 26 augusti 2022

Kanal 75