Jätteskräll på Jägersro. Överlägsen som favorit på Övrevoll. Hard One to Please kan onekligen titulera sig ”derbykungen” efter att ha stor uppvisning även i Norge.

När det svenska derbyt reds på Jägersro för fem veckor sedan var det få som hade räknat med Hard One to Please. När den norska versionen av treåringarna största uppgift avgjordes på Övrevoll under söndagen, var Annika Bye Hansens fux betydligt mer påpassad. Och det blev derbysuccé igen.

Jacob Johansen hade plats i sadeln på Hard One to Please som gavs en perfekt ritt och klev på nytt in i huvudrollen när upploppet närmade sig. Valacken såg ut att trivas ypperligt på Oslobanans gräs, avgjorde kvickt och bara lämnade motståndet med flera längder den sista biten. Segern i det norska derbyt var värd cirka 700 000 kronor.

– Vad är det för häst jag har? Fantastiskt, helt fantastiskt. Jag har anmält honom till Stockholm Cup, så jag har höga förhoppningar… men ”oh my God”, utbrast tränaren Annika Bye Hansen efter segern.

King David bäst i Marit Sveaas
Fältet var väl samlat när man kom in över upploppet i Marit Sveaas Minneslopp. Men det var favoriten som var starkast till slut – igen. King David avslutade tungt längst ute i banan och vann till slut väldigt enkelt för Oliver Wilson. Fina 700 000 kronor i förstapris till hästen tränad av Niels Petersen som tidigare i somras vann Stockholms Stora Pris och här noterades för fjärde raka.

Favoriten Duca di Como tröttnade från ledningen i Polar Cup. I stället var det Could be King som klev fram tillsammans med Carlos Lopez. Sexåringen från Niels Petersens framgångsrika stall tog fjärde årssegern efter att ha avgjort enkelt över den sista rakan.

Daniel U. Olsson, Kanal 75