Svante Båth-tränade Rose Hill slutade trea i det tyska Stoderbyt. Det fyraåriga stoet tjänade 15 209 euro men mot vinnande Riet Hazelaar var hon utan chans och storfavoriten stod i en klass för sig tillsammans med Robin Bakker.

Det tyska Stoderbyt kördes i Berlin under lördagseftermiddagen och det blev svensktränat på prispallen. Svante Båths Rose Hill tog en hedrande tredjeplats tillsammans med Jaap van Rijn. Stoet öppnade mycket snabbt till ledningen från spår mitt bakom bilen men efter snabba 1.07,5 första 400 metrarna släppte van Rijn täten till megafavoriten Riet Hazelaar efter 700 meter.

Den sistnämnde kunde därefter dämpa tempot rejält och sedan blev det full fart runt slutsvängen när Sunset Boulevard attackerade hastigt och kom fram på utsidan och utmanade. Men Riet Hazelaar svarade säkert och gled enkelt till slut till en lätt seger på tiden 1.13,9 över distansen 1900 meter med autostart. Hästen, som tränas av Dion Tesselaar, belönades med 61 705 euro, vilket var rekordhögt förstapris för det tyska Stoderbyt.

Svante Båths häst kunde inte haka på vinnaren över upploppet men fullföljde godkänt en bit bakom till tredjeplatsen på tiden 1.14,3.

Kanal 75