Johan Untersteiner tillbringar onsdagskvällen i Malmö där han startar två segerfarliga hästar inom V86-spelet.

– Nu rycker vi alla skorna, säger han om stoet som han tillmäter störst segerchans.

Med 244 hästar på träningslistan driver Halmstads Johan Untersteiner Sveriges största travtränarrörelse. Stallets segerprocent ligger sedan årsskiftet på 17 och mycket talar för att den kommer förbättras ytterligare under onsdagen. Redan i kvällens första V86-avdelning startar han Ture L.A., som rankas högt av landets spelexperter efter den senaste insatsen då han höll starkt som trea från positionen utvändigt om ledaren.

– Jag tycker att han gjorde ett bra lopp senast. Formen är god, voltstart brukar han vara säker i och distansen ser jag inte som något bekymmer. Jag tycker att han är rätt så tidig i sitt lopp, säger Johan Untersteiner.

Tredje raka från ledningen?

Att Ture L.A. ska tävla utan skor på bakhovarna är också ett plus och skoryck är en gynnsam faktor även för hans stallkamrat Woodbury Wine (V86-7). Ett femårigt sto som med två övertygande segrar från ledningen bakom sig kommer spelas till stor favorit.

– Hon har gjort jättefina lopp här på sistone och har strålande form. Det har varit optimala förutsättningar med kort väg och bra läge bakom bilen och så är det denna gången också. På henne rycker vi alla skorna nu. Hon har gått med fyra aluminiumskor eftersom vi har varit tvungna att köra med skor men nu när vi får köra barfota gör vi det. Kommer vi till tät och allt verkar normalt tror jag på en bra chans. Hon är den av mina med bäst chans på förhand.

Ola Johansson, Kanal 75