2021 hade stallet sitt bästa år hittills och körde in över fyra miljoner kronor. 2022 har börjat starkt och på lördag när V75 avgörs i Östersund kan det bli mera.

– Jag har två hästar i full form och jag blir inte helt chockad om någon vinner, säger Tomas Pettersson.

Över fyra miljoner kronor inkört till nöjda hästägare och 50 vunna lopp är siffror som Tomas Pettersson är mer än nöjd med, Bollnästränaren som driver stallet ihop med Jenni H Åsberg.

– Det är det bästa året någonsin och det är klart att vi är nöjda med det. Hästarna har fått vara friska och har kunnat träna på och starta kontinuerligt och det är bara att hoppas att det fortsätter så här.

I takt med framgångarna växer stallet och för dagen tränas drygt 40 hästar på gården.

– Vi har fått lite bättre hästar att jobba med och lite nya hästägare som vågar satsa lite mer och sedan har vi bra personal, hela organisationen fungerar fint och alla ställer upp i alla väder. Vi har en ganska bra bredd utan att ha någon stjärna. Vi har en del lovande två och treåringar och förhoppningen är att få fram en eller några yngre förmågor som kan vara med i de större unghästloppen.

Det är inte bara tränarrörelsen som växer. Tomas får allt mer uppmärksamhet som kusk.

– Jag kör inte mycket mer än tidigare. Det är nog så enkelt att jag har fått köra lite bättre hästar och då är jobbet lite lättare helt enkelt. Jag hoppas att även den formen håller i sig det är lite extra när man kör en sådan häst som Quarcia till exempel.

Två formtoppade ston
På lördag avgörs V75 i Östersund och stall Pettersson reser dit med två formtoppade ston.

– Jag fick in både Madame och Musett af Djupmyra i höstas och bägge kom i mycket fint skick från Gunnar Melander. Dom är ganska lika och fina tävlingshästar helt enkelt.

Vem har bästa chansen av dom?

– Oj det är svårt. Jag har lite dålig koll på vad dom möter. Madame af Djupmyra (V75-6) var ute i ett taktiklopp senast och fick gå ett par speeder och jag tycker att hon fullföljde bra. Hon känns fin efteråt och med rätt lopp så kan hon gå ett bra upplopp.

– Musett af Djupmyra (V75-7) vann senast och det var bra för henne och hon vann lätt dessutom. Även det var ett taktiklopp och hon stack iväg till slut och kändes jättefin. Hon har gått en del lopp från lite dåliga lägen och fått dra upp spurten och avslutat starkt nästan varje gång. Jag är nöjd med henne för dagen och vi har ett bra spår och borde få ett bra lopp. Musett af Djupmyra ska tävla med urryckare för första gången, i alla fall hos mig, i övrigt ändrar jag inget.

– Det är tufft på V75 och ingen av dom är väl något jättehett segerbud, men jag hoppas att jag har fel och blir inte chockad om någon av dom vinner.

Du kör två hästar till i omgången, någon som ska streckas?

– Bolando (V75-4) körde jag för första gången senast och han var riktigt bra efter en inledande galopp. Hästen kändes väldigt bra i ordning och vi får se hur långt det räcker. Detta är ett bra lopp det lilla jag har kollat.

– Nice Knight (V75-2) har blivit bättre sedan ägaren tog hem honom och träna själv. Hästen har fin form och är jämn och säker, men att det ska räcka till seger på V75 har jag svårt att tro.

Joakim Brundin, Kanal 75