Victor Rosleff har det väl förspänt på V75 på lördag den 8 oktober 2022. Den danske kusktalangen jagar sitt tredje SM-guld i karriären.

– Jag kör tre hästar och känner mig inte slagen med någon, säger Rosleff.

Victor Rosleff bestämde sig tidigt att ägna sig åt trav. Inte så konstigt då han är född in i sporten.

– Jag har det i blodet och har haft tillgång till hästar hela tiden. Min morfar Walter Kaiser Hansen är en av de största tränarna som Danmark har haft. Han tränade bland annat My Nevele som slutade tvåa i Elitloppet 1980 bakom Ideal du Gazeau och är en de bästa hästarna i Danmark genom tiderna. Jag minns inte så mycket av det då jag var väldigt liten vid det tillfället, säger Victor Rosleff.

För drygt fyra år sedan valde han att flytta till Sverige. Efter att ha sommarjobbat hos Peter Untersteiner bar det av till Halmstadtravet dagen efter skolan slutade.

– Peter frågade om jag ville börja jobba hos honom efter skolan och det tackade jag inte nej till. Jag trivdes väldigt bra där och har lärt mig mycket och fått köra fina hästar.

Sedan ett år tillbaka så har Victor valt att satsa på tävlingsbiten och kör mer och mer lopp.

– Numera jobbar jag tre dagar hos stall Untersteiner och sedan två dagar hos olika tränare. Jag försöker att köra så mycket jag kan och då passar det inte att ha passhästar. Detta upplägg är perfekt och det gynnar alla.

Tävlar frekvent på V75 och V86
Framgångarna har inte låtit vänta på sig och numera tävlar han frekvent på V75 och V86.

– Jag är väldigt tacksam av de tränare och ägare som jag får köra för. Det betyder mycket att ha förtroende och ju mer jag kör desto bättre blir jag. I den här sporten måste man utvecklas hela tiden och det känner jag att jag gör och jag hoppas att kunna fortsätta köra i den utsträckningen framöver och få köra fina hästar.

På lördag är det V75 med stort fokus på SM. Victor har redan två guld, Lärlings-SM och Ungdoms-SM och har inget emot att få ett guld runt halsen ännu en gång.

– Jag tycker att jag kör tre fina hästar och ingen av dom ska räknas bort. Bästa chansen är Crown Wise As (V75-3) som är en klasshäst. Jag såg honom i ett träningsjobb i veckan och han såg mycket fin ut och trots att spåret är lite långt ut så ser det bra ut på förhand. Det är en bra häst för klassen och han ska tävla i en amerikansk vagn för andra gången och det är ett plus.

– Det ska bli kul att köra 10 Velten Swarovski (V75-5). Han har vunnit två V75-lopp i Norge och varit mycket bra. Nu har vi ett bakspår och behöver lite tur med positionerna och jag har inget emot om det blir bra tempo på loppet. Det är ett öppet lopp på förhand och Velten Swarovski är streckvärd.

– Jag vann med 1 Global Certificate (V75-6) senast och taktiken stämde perfekt. Hon sköt till vasst när hon fick luckan och hon hade krafter kvar. Läget är perfekt och jag ser gärna att vi får ett liknande lopp som senast. Jag känner mig inte slagen på förhand här heller och vill varna för Global Certificate, det känns att hon utvecklas hela tiden.

Joakim Brundin, Kanal 75