Nicklas Westerholm drömmer om årgångsloppen med Denali Doc. Först ska den talangfulla fyraåringen försöka ta sin första seger på V75.

– Hon är riktigt bra och det är klart att jag åker ut med rätt känsla, säger Rommetränaren.

Denali Doc har haft en brokig karriär innan hon hamnade hos Nicklas Westerholm. Hela fyra tränare har försökt att hitta nyckeln till det kapabla stoet.

– Det har inte varit några fel på hästen och tränarna som haft henne innan har kanske inte hunnit göra så mycket då det varit lite oroligt bland ägarna. Nu är det en kille som köpt ut de andra och det känns tryggt och vi tänker långsiktigt.

Det fyraåriga stoet har tre raka segrar och imponerade även på sin tränare vid segern på Solvalla senast.

– Så bra som hon var då har jag aldrig känt henne, hon vann på en låg 1.13-tid och jag tror att hon hade kunnat springa en 1.11-tid om hon hade behövt det.

Något för årgångsloppen
Med den insatsen i bakhuvudet har Rommetränaren höjt ribban för Denali Doc.

– Jag tycker att hon har alla kvalitéer en bra häst ska ha. Hon har utvecklats mycket på slutet. Hon är väldigt speedig och sedan hoppas jag att hon ska få mer styrka i kroppen och det kommer hon att få ju fler lopp hon gör. Jag hoppas att hon kan vara något för årgångsloppen. Framförallt till hösten i så fall. Hon är väl inte ikapp de bästa ännu, men med lite mer rutin så hoppas jag att vi ska kunna vara med och hugga. Det finns några fina lopp framöver, exempelvis Drottning Silvias Pokal och skulle hon göra ett riktigt kanonlopp på lördag och allt är bra efteråt får man väl ta sig en funderare. Vi ska inte bara delta utan vara med för att kämpa om segern.

Eventuellt barfota runt om
På lördag när V75 avgörs på Bergsåker möter Denali Doc sitt tuffaste motstånd hittills i karriären.

– Det blev ett väldigt fint lopp. Nu har jag en häst som är väldigt bra och hon känns fin och redo för en bra prestation. Hon är startsnabb så plan A är väl att försöka nå ledningen, men med hennes speed gäller det att få ett bra lopp så kan det säkert gå hela vägen. Om banan är riktigt fin på lördag är det aktuellt att testa henne barfota runt om, det är första gången i så fall.

Du har även 9 First Tartar i loppet, också en häst med segeraptit, eller hur?

– Det är en jättefin häst som alltid gör sitt och är jämn och säker. Han har kanske inte samma utstrålning som Denali Doc, men rätt inställning. Han är lite beroende av vad som händer i loppet med tanke på läget, men jag skulle inte bli förvånad om han dyker upp där framme. Han ska utrustas med rycktussar för första gången. Han kan faktiskt skrälla.

Joakim Brundin, Kanal 75