Segervan i hemlandet. Två raka andrapris i Sverige. Nu på optimal balans. Kan Caviar D.K. lösningen i V86-7?

– Klaffar det så kan han vinna, säger tränaren och kusken Jeppe Juel.

Han har segrat i 12 av 34 starter och varit på prispallen i mer än tre fjärdedelar av karriärens starter. Men det är inte förrän i vinter som sparsamt startade åttaårige dansken Caviar D.K. fått chansen att mäta sig på den här sidan sundet. Han kommer till onsdagens start med resultatraden 3-2-2 på onsdagens bana Jägersro.

Nu drar Jeppe Juel ännu en växel i hopp om att nå ända fram.

– Jag tycker att hästen gick riktigt bra senast. Då hade han problem med en hovböld som gjorde att jag var tvungen att köra med skor. I Danmark tävlar han nästan alltid utan framskor. Nu har vi fått ordning på hoven och kan dra av skorna igen. Från ett bra spår ser det fint ut, förklarar Juel som dessutom sätter på en jänkarvagn.

Den kombinationen har Caviar D.K. inte haft i någon av sina fyra starter på svensk mark.

Vill köra i rygg
Men att köra försöka utnyttja spår 4 till att köra i ledningen verkar inte aktuellt, istället tycks Juel mer inställd på att nå ledarryggen, där hästen travat i sina senaste två starter.

– Jag måste köra honom lite på chans, de gånger som jag kört offensivt har han inte varit så modig till slut. Jag kör till från början och försöker finna en bra rygg. Då är han bland de tre och klaffar det helt så kan han också vinna.

I december hemma i Ålborg start gick Caviar D.K. sin snabbaste tid i karriären på 1.12,4 och Juel är inne på att det hästen kan springa ännu fortare på onsdag.

– Hästen har kunnat start på kontinuerligt en tid nu och det gör honom ännu bättre. Han kan absolut rekordförbättra.

Har du förhoppningar om att få åka hem över sundet med en blomsterbukett?

– Det kan jag gott. Vi har haft tur med startspåret igen. Klaffar det hela så kan det gott gå vägen, säger Jeppe Juel.

Kanal 75