Ingen seger som treåring. I år sex fullträffar på tio försök. Bold Request har verkligen gått från klarhet till klarhet i år. Nu provar Maria Törnqvist lyckan på Bjerke.

En av de svenska tränarna som beger sig till Oslo och Bjerkebanan när V75 avgörs på lördagen är Maria Törnqvist. Åbytränaren har med sig 10 Bold Request (V75-4), en fyraåring som verkligen tagit raska steg framåt under årets säsong. Som treåring i fjol fick Bold Eagle-sonen nöja sig med fyra andraplatser som bästa resultat men i år verkar det lossnat rejält för honom. Sex segrar på årets tio starter är resultatet.

– Jag tror helt enkelt att han fått tid på sig, vi pressade aldrig ur honom något som treåring och sparade alla växlar och så där. Sedan fick han en rejäl vinterträning och sedan när han väl kom igång och började starta, vi kunde börja rycka skorna och så vidare, så har vi fått en riktigt bra effekt, säger Maria Törnqvist.

Lätt seger från ledningen senast
Bold Request var fyra när han testade V75 på Åby senast, för två starter sedan, men studsade direkt tillbaka med en vattentät seger från ledningen på samma bana. Spets blir det knappast den här gången då hästen börjar kampen från bakspår, men tränaren har ändå goda förhoppningar.

– Det blir spännande. Först och främst ska vi väl se om vi kommer in i landet. Det är ett projekt bara det. Annars känns det väl ganska bra, vi fick ett bakspår men jag tror inte det har någon större betydelse. Jag körde honom i sista jobbet i torsdags morse och han var väldigt laddad och fin.

Daniel U. Olsson, Kanal 75