Han kommer från seger, står perfekt inne i loppet och drog ett idealiskt startspår. Claw är det stora hemmahoppet när Mantorp på lördag står värd för V75.

– Jag är så impad av den här lilla hästen. Han ger verkligen allt hela tiden, säger sexåringens tränare och kusk Kim Eriksson.

Eftersom sambon Jenny Malmqvist är uppfödare till hästen har Kim Eriksson stått vid Claws (V75-5) sida från dag ett. Han har kört hästen i samtliga 30 starter och känner honom utan och innan. Tävlingskarriären inleddes 2020 och under året blev det 5 segrar på 13 lopp. I fjol lät den första segern vänta på sig men under hösten hittade hästen nya växlar och efter en heroisk insats som tvåa i oktober har det blivit två fullträffar.

– Han hade en jättefin säsong och sedan mattades det av lite grann, men han har flyttat fram sig här på hösten och blivit lite rejälare, säger Kim Eriksson i podden V75® – lördag hela veckan.

Senaste segern kom i senaste starten när Claw övertog ledningen efter 300 meter och sedan höll undan till synes enkelt.

– Han har varit jättefin och han känns alltid fin i träning. Sedan är det så att så länge han springer på brodd tycker han inte att det är lika ballt liksom. Han känns alltid spänstigare och häftigare att köra på sommarunderlag. Så han glänser väl mindre i värmningar och träning så här års. Men han har verkligen gjort sitt i loppen ändå. Då glömmer han av, eller skiter i, broddar och grejer. Han tycker så mycket om att tävla så då slickar han bara öronen och kör ändå.

<strong>”Allt ser kul ut”</strong>
Lördagens lopp på hemmabanan är ett försök i klass I stängt vid en halv miljon kronor insprunget. Med 467 500 kronor på vinstkontot är Claw den häst i fältet som står bäst inne på pengarna. Att han drog spår tre bakom startbilen spär ytterligare på förhoppningarna.

– Han är riktig rapp och därför är jag glad att han fick spår lite längre ut, för ska han framåt från början ordentligt har han lättare för det om han redan har lite fart uppe, säger Kim Eriksson, som även konstaterar att hemmaplan är en fördel för den ibland lite hetsige hästen.

– Vi kan göra allt som på en vanlig träningsdag. Även om de är intelligenta djur och förstår att det är tävling på gång blir det mindre stimmigt i huvudet. Så det är en fördel för honom.

På det hela taget ser inte Kim Eriksson några orosmoln på himlen inför helgens start.

– Allt ser kul ut tycker jag!

Ola Johansson, Kanal 75