Jörgen Westholm har spännande hästar till start i V75 på Åby. Han selar ut två som är favoriter och kanske mest intressant är högkapabla Strong Heartbeat som nyligen gjorde comeback efter skada och vann i övertygande stil.

– Det är en häftig häst som jag tror kommer att vara ännu lite vassare nu. Jag tror det är bra chans att han håller ledningen och det är min bästa chans, säger Westholm som även varnar för en riktig smällkaramell på V75.

– Klaffar det med löpningen kan Your Dreamlove vinna.

Lördagens V75 avgörs på Åby-travet med kuskmatchen V75 Champions för landets 15 bästa kuskar i fjol på V75. Jörgen Westholm är själv inte med i sulkyn men däremot högaktuell som tränare till två av omgångens favoriter. Båda två körs av Örjan Kihlström och kanske mest spännande är vinnarhästen Strong Heartbeat. Han har tagit sju segrar på 19 starter och vann direkt i comebacken efter drygt ett års frånaro från tävlingsbanan. Efter en rejäl avslutning i 1.11-tempo sista 700 metrarna blev det en säker seger.

– 1 Strong Heartbeat (V75-7) var nog lite bättre än jag hade trott för han hade inte fått ett enda snabbjobb. Hästen hade bara gått i sanden hemma och under takrakan. Han har haft lite problem med knäna och en kastration som har krånglat. Jag tror att han kommer att vara ännu vassare nu med loppet i kroppen, säger Jörgen Westholm.

Strong Heartbeat har innerspår i V75-avslutningen och är storfavorit. Tränare Westholm låter övertygad om att hästen kan förvalta det läget på bästa vis till ledningen.

– Min andra häst i loppet Ara är rätt snabb iväg men jag tror att Strong Heartbeat kan öppna väldigt fint. Jag tror det är bra chans att han kan hålla ledningen. Jag körde intervaller med honom igår torsdag och det var inga problem. Får jag till honom så kan det bli bra. Jag ska inte sticka under stol med att det är en häftig häst.

”Är bra i ordning – har siktat på det här loppet”
Romme-tränaren har ytterligare ett par hästar till start på V75 och en av dem är Made of Stars som även han är favorit i den andra avdelningen för Örjan Kihlström. En stark häst som är gynnad av den långa distansen på dryga tre varv.

– 9 Made of Stars (V75-2) är bra i ordning och vi har siktat på det här loppet. Det är en perfekt proposition för hans del. Han har fått träna på precis som jag har önskat och han brukar gå rätt bra efter vila. Hästen fick ett bra spår och kommer att kunna utnyttja det rätt bra. Vanlig vagn är kanske ett litet minus men jag tycker att han har varit så fin på slutet så det kommer nog att funka rätt så bra ändå. Jag blev imponerad av Red Bull Pellini senast och han kan vara en svår nöt att knäcka på start, säger Westholm.

Skrällvarningen – ”Klaffar det kan hon vinna”
I den inledande avdelningen på V75 varnar Westholm för en riktig rysare och det är Your Dreamlove som är spelad till blott två procent.

– 9 Your Dreamlove (V75-1) är bra i ordning men det har inte stämt i loppen. Senast i Östersund fick hon gå fram utvändigt om ledaren och det gillar hon inte. I starten innan gick hon rätt bra från dödens på Solvalla utvändigt om bra hästar. Den dagen det klaffar med löpningen kan hon vinna ett sådant här lopp för formen är bra. Jag tycker att hästen är bättre än raden och snart förtjänar hon lite tur.

– 7 Ara (V75-7) har haft otur i tre starter på raken och har bättre form än raden.

– 7 Snowy Me (V75-4) fick bestämma i ledningen senast men så kom Jimmy Dahlmans häst och flög förbi till slut. Den blir nog svårslagen, säger Jörgen Westholm.

Michael Carlsson, Kanal 75