Fem segrar på senaste sex starterna. Gazoline Mearas har hittat vinnarspåret igen sedan flytten till Sandra Eriksson.

– Ja, jag skulle nog säga att det är en bra spik, även om jag inte är en spelare, säger Bodentränaren inför söndags GS75 på Umåker.

Efter en galopp i debuten vann Gazoline Mearas fem raka segrar som treåring hos Svante Båth. Nu har valacken på nytt hittat vinnarspåret och sexåringen har segrat i fem av sina sex senaste starter.

– Det är en jättefin häst och jag hade förhoppningar att få ordning på honom när jag fick in honom i träning i mitten av augusti i fjol, säger Sandra Eriksson.

Efter drygt två månader debuterade Ready Cash-sonen i sin nya regi och det blev en femteplats. Därefter har det gått som på räls. Enda plumpen är en tredjeplats på V75 då han hade greppet kort före mål men blev nedspeedad sista biten efter en tuff resa utvändigt ledaren.

– Det blev för tufft och det var lite mitt fel, säger Sandra Eriksson självkritiskt.

”Blivit tuffare på banan”
Vad är det som gjort att han hittat vinnarstilen igen?

– Vi har jobbat, precis som med alla våra hästar, för att han ska trivas och ha kul. Jag vill verkligen få hästarna att tycka att det är roligt att komma till en travbana och tävla. Jag tycker att han tuffat till sig och verkligen växt med loppen. Jag tycker det är kul att han blivit tuffare på banan, hemma är han mer försynt.

Hur skulle du beskriva honom som häst, vad har han för egenheter?

– Han är lite speciell och släpper inte vem som helst inpå sig. Han var reserverad från början när han kom, men det är kanske inte så lätt alltid att flytta och byta miljö, men nu har han väldigt förtroende både för mig och skötarna. Vi testade även att släppa honom i hage med andra men han var lite väl på de andra, han trivs bäst själv så nu har han en egen hage och går för sig själv.

Hur ser du på chansen i GS75-1?

– Jag tycker att det ser väldigt bra ut på förhand. Vi har bra spår bakom bilen med spår 5. Han är snabb från start. Sist kunde jag välja att släppa för han inte skulle bli för vass, nu är det sprinterdistans och det känns som att han klarar det även om han blir lite vass. Jag tror att de har respekt för honom.

Är det en bra spik? Vad vill du hälsa spelarna?

– Ja, jag skulle nog säga att det är en bra spik, även om jag inte är en spelare. Om han är som han varit på slutet är det en bra vinstchans.

Obesegrad med From The Mine
Sandra Eriksson kör ytterligare tre hästar inom GS75 men har ingen koll på dagsformen hos varken Fox Star (GS75-4), Atlas Eagra (GS75-6) eller From The Mine (GS75-7). Däremot har hon bra facit med From The Mine som hon kört två gånger och vunnit båda.

– Det är en jättefin häst, jättekul han är tillbaka. Jag tror Catarina Norqvist bara vill ha ett kvitto nu och att det inte är det viktigaste loppet. Men jag har inte pratat med henne ännu.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75