På lördag den 12 februari 2022 väntar den prestigefyllda kuskmatchen V75 Champions. Johan Untersteiner är med i leken och med flera segerfarliga hästar till start är han hela V75-omgångens nyckelperson.

– Tura L.A., Behind Bars och Use face är väl de tre vassaste chanserna från stallet, säger Halmstadtränaren.

Det är Åbytravet som arrangerar helgens V75 och sex av sju avdelningar utgörs av V75 Champion, där fjolårets 15 bästa kuskar inom V75 ska göra upp. Med en hel armada hästar till start hänger mycket på Johan Untersteiner och i podden V75 – lördag hela veckan lägger Halmstadtränaren ut texten om sina adepter.

– Use Face (V75-1) står bra inne i loppet, det är bara ston och vi har siktat lite mot det här loppet. Så det klart att jag hoppas på att hon ska göra en fin insats och målsättningen är definitivt att vara med i den främre träffen. Vi körde rundbanejobb med henne i slutet på förra veckan, det var pappa som körde henne och jag körde Unacerveza Broline (V75-2), och de gick ett rejält jobb.

– Unacerveza Broline har vi lagt om träningen lite på. Jag tycker att han har känts stark och rejäl men han var lite seg i banjobbet så jag är lite osäker på hans form. Han fick ett passande läge och vi får köra lite på chans i första hand. Det är första gången över 3 100 meter i hans liv tror jag också så jag ligger lite lågt.

– Ture L.A. (V75-3) har det inte riktigt stämt för på slutet. Jag tycker ändå att han har gjort bra prestationer men fått noll utdelningen på de prestationer som han har gjort. Jag tycker inte att resultaten visar riktigt de insatser som han har gjort. Utan att han någon koll på motståndet är det den häst som jag kanske tror, för sin klass, kan leverera allra bäst prestation på lördag.

– Leia Diablo (V75-4) kommer från lite vanliga landsortslopp men det ä bara ston och hon står bra till pengamässigt. Jag tycker att hon är lite på gång och har gjort två bra prestationer här på slutet. jag vet inte om de är för tuffa på 20 tillägg men vi får prova att spänna bågen lite.

– Behind Bars (V75-6) hade jag inte en tanke på det här loppet med, det blir bara åtta dagar emellan, men Stefan (Persson) var så lyrisk över hästen senast och sa att han fortsätter ett var till, och då tänkte jag att vi kanske ska prova här när han har mycket pengar att köra om. Han mötte ingenting senast jämfört med V75-motstånd och det blir skillnad så klart. Stefan har kört några gånger och han sa: ”jag har aldrig fattat vad som ska vara så speciellt med den här hästen, men nu fattar jag”, sa han efter att ha kört honom senast. Vi får hoppas han pallar de här åtta dagarna nu bara.

– Joker of Steel (V75-6) kom bort lite senast tycker jag. Han kom aldrig in i racet. Lucifer Sam (V75-6) gör också bra prestationer hela tiden. De duger i klassen båda två och borde göra bra lopp.

– Look Håleryd (V75-7) fick ett lite lurigt utgångsläge. Han blir inte ifrånåkt och får han smyga med tror jag att han kan vara med en bit fram.

– Niky Flax (V75-7) har suttit fast tre gånger i rad i gulddivisionen men samtidigt måste jag köra på det viset om han ska kunna ta en större del av priskakan. Jag hade bra feeling för att det skulle kunna bli bra i går (lördag) men det blev det inte alls. Vi fick ett fint lopp men blev fast. Men så är det och nu är det lite annorlunda förutsättningar och vi får göra ett försök. Det är skillnad på att sitta i tredje par invändigt i guld och som nu när han ska gå runt dem från bricka 15 över 2 100. Det kanske inte är optimala förutsättningar men vi får göra ett försök.

Kanal 75