Tränaren håller Conch On Inn som en topphäst i kullen. Efter galoppen i kvalet till Konung Gustaf V:s Pokal står fyraåringen på kronan rätt inne i klass II på V75.

– Han har alldeles för lite pengar på sig, säger Joakim Elfving.

Galopp – vinst – galopp – vinst – galopp. Formraden skvallrar om att det är dags för en ny vinst. Conch On Inn har galopperat i 13 av 14 lopp hittills i karriären och vunnit fem. I senaste starten galopperade han kort efter start i kvalet till Konung Gustaf V:s Pokal och därmed försvann drömmen om en plats i en stor årsgångsfinal.

– Tyvärr så gör han bort sig lite då och då utan anledningar och det är väl för att hästen är lite feg utav sig, säger Joakim Elfving.

– Men han har blivit mycket bättre sedan i fjol, det är en häst som jag håller väldigt högt. De springer inte ifrån honom, de bättre i kullen, tycker jag. Han har alldeles för lite pengar på sig och jag hoppas att vi kommer att kunna ta igen det i sommar och höst. Men helt klart så tror jag att han hoppade bort en finalplats där nere på Åby, fortsätter Rommetränaren.

Halvstängt huvudlag igen
Conch On Inn var sist i mål i kvalet men tjänade ändå 1 500 kronor. Därmed har står han på kronan perfekt inne i klass II där hästarna tjänat max 250 000 kronor.

– Ja, det blev ju så då, efter att han strulade till det. Jag har inte klockat han efter fel men han måste ha gått riktigt fort efter fel och är ju med klungan in i mål utan att Rikard liksom begär allt utav han. Men den här gången fick han ett lopp i kroppen.

Kommer du maxa något utrustningsmässigt nu när han står så bra inne i klassen?

– Nej, jag tycker inte vi behöver det. Han kommer gå med halvstängt huvudlag som han gjorde nu sist, det var första gången och Rikard tyckte att det var lite mer fokus i honom då.

Uppgiften den här gången, 2 609 meter autostart och spår 2 bakom startbilen.

– Han är stark och han är snabb och gör inte av med några krafter i loppen heller så det passar perfekt. Läget är också bra, man kan se lite hur man gör från start, om man provar lite eller om man bara tar position. Läget tycker jag är helt optimalt.

När det här skrivs är Conch On Inn streckad på under fem procent på V75.

– Jag blir förvånad om han är streckad så lite på lördag.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75