Alessandro Gocciadoro har två hästar med som är i knallform i Årjängs Stora Sprinterlopp. Såväl Bubble Effe som Vernissage Grif (titelförsvarare i loppet) såg båda lysande ut vid sina senaste respektive segrar. De är båda heta motbud till storfavoriten Don Fanucci Zet.

– Bubble Effe är startsnabb och skulle han nå ledningen utan att det kostar för mycket tror jag att hästarna som jagar bakifrån kan få svårt att nå honom, varnar Gocciadoro.

Årjängs Stora Sprinterlopp med 600 000 kronor till vinnaren är ett av sommarens största lopp för den äldre eliten. Vinnaren erhåller dessutom en direktplats i Hugo Åbergs Memorial den 26 juli på Jägersro. I fjol spurtade Vernissage Grif till seger för sin tränare Alessandro Gocciadoro på tiden 1.09,7/1640a. Och i senaste starten var stjärnhästen helt suverän när han tog hem Jämtlands Stora Pris i Östersund.

I år har italienaren med sig två hästar i loppet, förutom titelförsvaren även Bubble Effe, som såg lysande ut vid spetssegern i V86 senast. Dessutom har Gocciadoro favoriten i den sjätte avdelningen på V75 i Zorro Wind. En V75-omgång som för övrigt är kryddad med en jackpot och har 35 miljoner kronor i potten för sju rätt. Så här kommenterar Gocciadoro själv sina tre hästar på V75.

– 6 Zorro Wind (V75-6) var tillbaka som den ”gamle Zorro” igen i senaste starten. Nu kändes han precis lika bra som under fjolåret och med de här förutsättningarna går han med lätthet en tid under 1.11. Jag kommer att göra ett ordentligt försök att nå ledningen för hästen är väldigt snabb bakom bilen, men skulle vi hamna utvändigt ledaren så är inte det hela världen. Jag tror på min häst och det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn precis som senast, säger Alessandro Gocciadoro.

”Har bästa tänkbara form”

– 5 Bubble Effe (V75-7) vann enkelt i Lindesberg. Jag uppfattade inte banan som särskilt snabb och tror att han med lätthet kan gå under 1.10 på en bana som är lite snabbare. Hästen är i bästa tänkbara form, väldigt stark och då han inte behövde gå i botten senast så tror jag att han rentav kan vara ännu bättre denna gång. Hästen är startsnabb och skulle han nå ledningen utan att det kostar för mycket tror jag att hästarna som jagar bakifrån kan få svårt att nå honom. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag igen, säger Alessandro Gocciadoro.

– 10 Vernissage Grif (V75-7) har tränat på precis som vanligt efter segern i Östersund. Hästen ser ut att vara i fortsatt bra form och ska kunna prestera på samma nivå som han gjorde i senares starten, men återigen har han fått ett startspår som inte är det bästa. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Michael Carlsson, Kanal 75