Dag-Sveinung Dalen blev kvällens man i Oslo när en superjackpot på 43,7 miljoner kronor delades ut på V86. Den norske toppkusken tog hem två av fyra avdelningar på Bjerke och bidrog till att 203 system fick vardera 153 353 kronor för åtta rätt.

Då ingen lyckades pricka in samtliga vinnare när V86 förra veckan kryddades med jackpot gick åttarättspotten vidare till den här veckans omgång. Och den här gången var det desto fler som hittade den rätta raden. Mycket tack vare Dag-Sveinung Dalen. Den norske kuskvirtuosen slog till direkt bakom Jens Kristian Brenne-tränade Max Eagle F.T., som från andra par utvändigt rundade till ledningen in i sista sväng och stack undan till sin fjärde raka fullträff. Seger nummer två tog Dalen med en mycket imponerande Fridi. Det Arnt Foss-tränade stoet fick trava utvändigt om ledaren större delen av loppen men var ändå starkast till slut.

– En väldigt stark prestation! Hon har otrolig moral och det är härligt att köra sådana individer, sa Dag-Sveinung Dalen.

Kallblodig skräll
Att den rätta raden på V86 betalade bra var emellertid i första hand kallblodiga Jelinas och Gunnar Austevolls förtjänst. Som tvåprocentare på V86 hade det nioåriga stoet torrast spurtkrut och efter en småstrulig resa dundrade hon förbi motståndet längst ut i banan.

– Allt blev fel men hon är helt otrolig, segerbubblade hästens tränare Siri Braathen.

Segern i kvällens sista avdelning på Bjerke togs av omgångens största favorit Wall of Moni och Frode Hamre.

Gladare miner den här veckan
Solvalla delade på omgången med Bjerke och på den svenska huvudstadsbanan imponerade David Perssons Sandokan när han från positionen utvändigt om ledaren avgjorde till knapp men säker seger.

– Han satt fast med mycket sparat förra veckan så jag var ganska sur när jag åkte härifrån. I dag tänkte jag att han skulle få chansen. Jag börjar känna honom ganska bra nu så jag var helt inne på hur jag skulle köra loppet för att kunna vinna och det var skönt att det gick vägen, sa körande Emilia Leo.

I lärlingsloppet triumferade Christine Larssons Lucia Lane tillsammans med Saga Laursen och innan dammet lagt sig på Solvalla hade även Magnus A Djuse bokfört sig för en dubbel, genom att sätta dit Stefan Melanders Cloud Busting och Tuomas Pakkanen-tränade Jopp. Åtta rätt på V86 delade alltså ut 153 353 kronor, sju rätt 324 kronor och sex rätt 28 kronor.

Se även dagens V86 resultat onsdag 7 februari 2024

Kanal 75